Featured NEWS

ZO WERK JE PRODUCTIEF TERWIJL BUITEN DE ZON SCHIJNT

augustus 18, 2016

Heel fijn hoor, die paar zonnige dagen achter elkaar. Maar kan dit niet gewoon in het weekend? Word jij – net als wij – een beetje cray cray als de zon schijnt en je gewoon moet werken? Hier een zestal tips om de werkdag door te komen (en nog productief te zijn ook!).

1. Plan zon-pauzes

Oké, de eerste tip is gelijk de leukste. Geen mens kan acht uur achter elkaar geconcentreerd werken, dus horen pauzes er nou eenmaal bij. Plan een middagwandeling als je voelt dat je gefrustreerd raakt over het feit dat je de hele dag binnen zit. Het zal niet alleen je mood verbeteren, maar je zult zien dat je daarna weer fris en fruitig aan het werk gaat. Vergeet alleen je zonnebrand niet mee te nemen!

2. Hydrateer je lichaam

We weten allemaal wel dat voldoende water drinken belangrijk is voor je gezondheid. Helemaal in de zomermaanden (iets met meer zweten). Maar wist je dat het ook helpt om gemotiveerd te blijven tijdens werk? Door veel water te drinken, voer je gifstoffen in je lichaam af en krijg je meer energie. Gevolg: je werkt sneller en bent misschien een half uurtje eerder vrij. Laat de zeer aanlokkelijke (ijs)koffie voor wat het is en kies voor een lekker koud flesje water. Op naar de zonneschijn!

3. Heb een doel voor ogen

Op het strand, voeten in het zand, cocktail in je hand… Zie je het al voor je? Nee! Stop met dagdromen en focus. Maak een to-do lijstje van alle taken die je vandaag wilt voltooien en hou je hieraan. Het is veel makkelijker om gemotiveerd te blijven als je een doel voor ogen hebt. Ik kan écht niet meer zonder mijn trusty to-do list. Het gevoel als je alles hebt afgestreept is oh zo fijn. En eten met vrienden na werk duizend maal chiller als er allemaal unfinished business in je achterhoofd zit.

4. Dress to impress (yourself)

Werk je in een groot kantoor? Blijft lastig om je te kleden met dit weer, hè? Bij veel Nederlandse bedrijven is het voor mannen not done om met een korte broek naar werk te komen, maar voor vrouwen is die dresscode nooit zo duidelijk. Zomerse kleding hoeft niet altijd shorts, crop tops en slippers te betekenen. Als ik zo’n outfit draag, wil ik het liefst stoppen met werken en gaan bbq’en in het park. Kies voor wat gepastere kleding zoals een midi-rok met lekker felle kleuren. Een professionele uitstraling zal ervoor zorgen dat je ook professioneler aan de slag gaat.

5. Laat je niet afleiden

Iedereen heeft wel van die kleine dingetjes die je afleiden tijdens een werkdag. De familie WhatsApp-groep, praten met collega’s, Twitter bekijken. Probeer deze afleidingen te negeren. Een echte dooddoener voor mijn productiviteit: op Facebook kijken en gek worden omdat mijn hele tijdlijn op een terras lijkt te zitten. Door bewust niet op Facebook te kijken, voorkom ik die frustratie en werk ik sneller door. Wist je dat er apps zijn die bepaalde productivity-killer websites blokkeren tijdens een werkdag? Super handig als je hardnekkig verslaafd bent aan social media. En als het écht niet meer lukt om geconcentreerd te blijven: volg dan tip 1 op. Fijne werkdag!

Illustraties: Sanne Koekenbier

You Might Also Like