FASHION Featured NEWS

ZE ZIJN ER: DE ALLEREERSTE BEELDEN VAN DE H&M X KENZO COLLECTIE

juli 27, 2016
Kenzo

Het lange wachten werd gistermiddag dan eindelijk beloond: H&M knalde de eerste campagnebeelden van de designsamenwerking met Kenzo de wereld in en het web stond even op z’n kop. De leuke leeuwenkopjes werden dit keer iets eh, stoerder uitgewerkt.

In de vorm van een hoop hysterische tijgerprints weliswaar. Wat een kleuren, wat een vormen, wat een gewaagdheid. Of we er een rondje supermarkt mee aandurven is een tweede vraag, maar Kenzo bereikt wel wat de bedoeling is nemen we aan: the talk of the day worden. Alle looks zijn krachtig en hebben een unieke stijl en kleurrijke prints die de collectie kenmerken. Op de lookbook beelden zijn diverse artiesten, jonge creatieven en activisten te zien, allemaal ambassadeur voor de Kenzo x H&M collectie.

Even voorstellen

Amy Sall (student en activist uit New York) en Juliana Huxtable (artiest, dichter en dj uit New York) dragen beiden een jersey col met tijgerprint en een bijpassende high waisted legging. Ook dragen zij de zwarte leren handschoenen met logo (we hebben zo’n vermoeden dat dit een bestsellertje gaat worden) en énorme statement hakken.

Look book KENZO x H&M (1)
Oko Ebombo (muzikant, performer en voorman van de band 19 uit Parijs) heeft een heeeule hoop aan. Wat niet eigenlijk. We zien een parka met verwijderebare kraag, tijgerprintjeans (ja dat kan dus bij Kenzo), een cap, bijbehorende sjaal en nog even een tijgertassie. Met die bijpassende sokken in de slippers hebben we dan wel weer een beetje moeite, sorry Oko.

Look book KENZO x H&M (2)
Isamaya French (visagist in Londen en lid van het creatieve collectief Theo Adams Company) toont een oversized leren jack met faux shearling. Daarnaast een rode tijgerprintcol met matching high waisted legging. Kijk, laat hier geen misverstanden over ontstaan: als ik zo’n lichaam zou hebben liep ik ook iedere dag in rode tijgerpakkies. N’est pas de problème.

Look book KENZO x H&M (3)
Kenzo’s creative directors Carol Lim en Humberto Leon maakten in mei bekend te gaan samenwerken met H&M. Samen ontwierpen ze een dames-, heren-, en accessoirescollectie. En lekker maken dat kunnen ze wel bij de modeketen, want los van deze beelden zullen we toch écht nog even moeten wachten tot 3 november. Dan is de collectie in 250 geselecteerde H&M-winkels wereldwijd en online verkrijgbaar. Wij maken ons alvast klaar voor D-day!

Foto’s: Oliver Hadlee Pearch

You Might Also Like