Featured FOOD TRAVEL

YUMMY: CULINAIRE HOOGSTANDJES IN ISTANBUL

januari 31, 2016
Istanbul

Los van een prachtige stad, is Istanbul een culinaire metropool met een zeer traditionele keuken. Kiki ging onlangs voor Talkies Magazine op pad en ontdekte de lekkerste eettentjes.

Mikla

Dit hippe restaurant in het Marmara Pera Hotel is terug te vinden in de top 50 van beste restaurants in de wereld. Mikla staat bekend om de Turks/Scandinavische keuken van chefkok Mehmet Gürs. Het eten is subliem. Aanraders op Mehmets menukaart zijn de boterzachte octopus, de gegrilde aubergines en de chocolade/bramensorbet met stoofpeertjes.

Mikla buiten dineren

Mikla Restaurant
Meşrutiyet Caddesi 15
Beyoğlu, İstanbul

Feriye Lokantasi

Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Ortaköy moskee en de Bosporus (de zee die Istanbul in twee gebieden scheidt: het Europese en het Aziatische gedeelte), ligt pal aan het water en is in één woord waanzinnig. Ga er vooral rond een uur of half 7 heen, het ‘magische’ uurtje om foto’s te maken. Als de zon eenmaal onder is verandert de plek in een Duizend-en-een-nacht-sprookje. Tel daar de gevulde courgettebloemen, boterzachte vis met citroen en mierzoete vijgen bij op en het Turkse feestje is compleet.

istanbulFeriye Lokantasi
Çırağan Caddesi 40
Ortaköy, Istanbul

Streedfood

Zittend lunchen is haast zonde van je tijd als je in zo’n grote stad als Istanbul bent! In de Europese wijk Beyoğlu, een kosmopolitische hotspot voor alles wat hip and happening is, kun je goed terecht bij de vele eetkraampjes op straat. Vooral simit (een spotgoedkope soort Turkse bagel), maiskolven en geroosterde kastanjes (kestane) worden veel verkocht.

foto11

Europese wijk Beyoğlu
Makkelijk met de tram te bereiken (uitstappen bij Tünel, Taksim of Galatasaray)

 

Nog meer tips over culinair Istanbul? Het tijdschrift is na te bestellen op de website van Talkies Magazine.

You Might Also Like