Featured NEWS

YES: VANDAAG IS WERELD KNUFFEL DAG

januari 6, 2016
Knuffelen

Voor de mensen die vandaag de deur niet meer uit hoeven: doe het niet! Sluit je op met je lief, familie, fleecedekens, teddybeer of kat, want 6 januari is World Cuddle Up Day.Voor de arme koters die wel moesten werken vandaag: hoé fijn is het om na een lange (rot-)dag even een lekkere dikke hug van iemand te krijgen van wie je houdt. Niet thuiskomen in een leeg huis dus! 5x waarom knuffelen het beste ooit is:

1. Knuffelhormoon

Als je knuffelt komt het hormoon oxycotine vrij, ook wel bekend als het “knuffelhormoon”. Hier wordt je vrolijk, lekker rozig en intens gelukkig van. (Dezelfde stof komt vrij als je chocolade eet, need to say more?)

2. No stress!

Uit onderzoek blijkt dat mensen bij een knuffel helemaal ontspannen, en dat het stresshormoon cortisol verminderd in ons lichaam.

3. Het is goed voor je relatie

De mensen in een relatie weten dit maar al te goed. Partners kunnen bij een intense knuffel zelfs voor een gevoel van opwinding zorgen. Ook communiceren stellen die regelmatig knuffelen beter met elkaar. En het voelt natuurlijk ook heerlijk vertrouwd.

4. Knuffelen voorkomt eenzaamheid

Omhelzingen en aanrakingen worden belangrijker naarmate we ouder worden, zo blijkt uit een onderzoek van de Ohio State University. Een knuffel wordt door sommigen dan ook wel het perfecte medicijn zijn tegen eenzaamheid genoemd.

4. Met een knuffel zeg je soms meer dan duizend woorden.

Soms, heel soms. Dan schieten woorden gewoon tekort. En dan wil je gewoon alleen maar even uithuilen en geknuffeld worden. Amen.

You Might Also Like