FASHION Featured Interview

WHATSAPPEN MET… MODEONTWERPER MART VISSER

maart 15, 2016

Het zijn spannende tijden voor modeontwerper Mart Visser. Vanaf vandaag is zijn eigen webwinkel met zijn confectielijn voor iedereen te zien. Tijd om even bij te praten via Whatsapp!

Het was voor Mart, na een jarenlange samenwerking met het inmiddels failliete V&D, de hoogste tijd om voor zichzelf te starten. Naast zijn haute couture stukken, besloot hij ook nog eens een volledige prêt-à-porter collectie te maken, en dat in slechts tien weken tijd. En moest worden gevierd! Maandag presenteerde Mart zijn draagbare Spring/Summer 2016 collectie voor een intiem groepje journalisten. Na afloop appten wij met hem.

Hi Mart, gefeliciteerd met de presentatie! Een hele collectie in tien weken. Hoe kríjg je er voor elkaar? 

“Ja, geweldig nietwaar? Een warm bad, geeft een goed gevoel. Gouden team, keihard werken, goede betrouwbare leveranciers, en daar staan we!”mart2

Goed gedaan! Vind je het spannend om nu zelf online kleding te gaan verkopen? 

“Bij V&D waren wij al een erg sterk merk online met MARTVISSER. Ik hoop dat al die vaste fans de weg weer weten te vinden. Spannend dus!”

Met zulke mooie stukken, gaat dat vast goed komen. Deze prêt-à-porter collectie is verkrijgbaar van maat 34 tot 48. Beïnvloed zo’n keuze je ontwerpproces? Denk je dan telkens: ‘dit moet iedere vrouw staan’?

“Nee: ik weet wat ik mooi vind, en doe dat wat goed voelt. Intuïtie is mijn alles. Its about style: not age ore size. Die quote is niet van mijzelf maar dekt wel de lading.”

Haha helemaal mee eens! Wat is je eigen favoriete item uit deze collectie? 

“Die lekkere leren jurken! En die beige-zwarte coat met brede streep… beeldig!”MartVisser027 (2)

Waarom vind je het belangrijk om voor een breed publiek te ontwerpen? 

“Dat heb ik altijd gedaan; ik word er blij van als ik mijn kleding gedragen zie worden op een vrouw.”

Vertel, wat staat er allemaal nog in de planning voor je in 2016?

“Zoveel! Prachtige samenwerkingen met goede media bijvoorbeeld. Ik ben ook erg blij met de samenwerking met kleding.nl. Online succes valt of staat met het samenwerken met de juiste partijen. Én ik ga een model sourcen voor mijn wintercollectie.”

Wat is dat precies?

“Ik ga zelf op locatie zoeken naar wie er het beste beeld brengt als vrouw in mijn collectie.”

Te gek! Nou, als je nog korte meisjes zoekt houden Kiki en ik onszelf aanbevolen haha. Heel veel succes gewenst en we gaan elkaar vast nog wel spreken, over je nieuwe projecten. Dank voor je tijd!  

Deal! Met warme groet MARTVISSER.

mart

You Might Also Like