Featured NEWS

WHATSAPPEN MET…JESSICA SCHOLTEN TIJDENS NYFW

februari 15, 2016

Nail artist Jessica Scholten is momenteel in New York om tijdens de Fashion week haar kunsten te tonen. Ondanks het tijdsverschil en het enórme gekkenhuis om haar heen, nam ze toch de tijd om even met ons te whatsappen.

Een aantal weken geleden ontmoetten wij Jessica Scholten (what’s in a name?) bij een evenement van Rimmel, waar zij onze nagels perfect lakte. ‘Damn, wat is ze goed’ dacht ik toen. Nou, dat vonden blijkbaar meer mensen. Vorige week vertrok de 23-jarige namelijk naar New York Fashion week om daar de nagels te verzorgen bij de grootste shows op aarde. Balmain, Victoria Beckham, Jeremy Scott, de één na de andere boekt het Nederlandse nageltalent. Met als klap op de vuurpijl: de DVF-show van gisteren waar ze de nagels van hét model du moment mocht lakken: Gigi Hadid. Dat was wel even een momentje hoor.

Gigi (en Kendall) met de gelakte nagels van Jessica bij de DVF show

Gigi (en Kendall) met de gelakte nagels van Jessica bij de DVF show

Hi Jessica, je hebt de nagels van Gigi Hadid gelakt!!! Hoe was dat? 

Goodmorning! Ja klopt! Gisteren voor de show van DvF! Dat was echt amazing!!!”

Hoe is het daar in New York? Gekkenhuis? 

“Ja, dat zeker! Het is m’n eerste keer in NY en het was de afgelopen dagen echt super koud! Maar de shows zijn echt te gek en ik heb de eerste dag toen ik aankwam gelijk een boeking gekregen voor een campagne voor Balmain, dus echt super leuk!”

Toen ik je laatst sprak zei je dat in Nederland nagels vaak een beetje het ondergeschoven kindje zijn in de beautywereld. Wordt er in New York anders naar nagels gekeken? 

“Het is in verhouding met het haar en make-up team wel het kleinste! We zijn namelijk met een team van 4 en bij bijvoorbeeld make-up zijn ze met 20! Maar er wordt bij elke shows zeker veel aandacht aan besteedt, er is altijd een nagelteam aanwezig 😉 De show die ik vandaag ga doen (Jeremy Scott), daar gaan we zelfs helemaal een naildesign voor maken! Deze heb ik gisteren step by step op de mail gekregen!”

Wat spannend! Hoe werkt dat eigenlijk… Weet jij al lang van te voren welke shows je mag gaan doen en wiens nagels je gaat lakken? Of verschijnt iemand als Gigi gewoon plotseling voor je kwasten?

“Voor sommige shows wordt je ver van te voren in optie gezet en andere zijn heel last minute! 3 dagen voor vertrek had ik nog geen enkele echt definitieve boeking, dit heeft dan met het aantal modellen te maken en het design wat ze willen. Gelukkig ben ik uiteindelijk voor alle shows geboekt en heb ik er hier nog 2 bij gekregen! Tijdens de show is er een lijst van de modellen en moeten we er samen voor zorgen dat we voor de rehearsal alle nagels gelakt hebben.”

Super awesome. Maar kan me voorstellen dat het stressvol en héél hard doorwerken is. Ga je na New York Fashion week gelijk thuis op de bank uitpuffen?

“Haha ja dat zeker! Ik vlieg woensdag avond naar huis met een nachtvlucht dus daar kan ik even uitpuffen en dan ben ik donderdag in m’n salon aan het werk (klantjes missen me) en dan vlieg ik vrijdag om 7.00 naar Londen voor 6 shows!”

Dus misschien zit Gigi wel wéér tegenover je volgende week tijdens London Fashion week? 

“Haha ja wie weet!”

Nou, meis. Ga lekker ontbijten en je voorbereiden op Jeremy Scott vandaag. Als ik je een tip mag meegeven: geniet, geniet, geniet en neem veel foto’s! Super trots op je.

“Hihi thanks! Dat gaat zeker goed komen!!!!”

IMG_0549 IMG_0547

Foto’s: Romy Treebusch/Instagram

You Might Also Like