BEAUTY Featured

WAT IS HET TOCH MET DE LIPPEN VAN KYLIE JENNER?

mei 24, 2016

In Nederland is het nog behoorlijk rustig gebleven, maar in Amerika gaat het in beautyland de afgelopen maanden nergens anders over: de Kylie Lip kit van Kylie Jenner. Ik praat je even bij.  

lipsPlagiaat?

De lippenstift en lippotloodlijn van het 18-jarige halfzusje van Kim Kardashian kwam eind november uit en was direct, en dan bedoel ik ook echt direct, uitverkocht. Op eBay werden de lipproducten vervolgens voor 10 keer meer dan de verkoopprijs aangeboden. De lancering verliep ook niet geheel vlekkeloos, want er werd als heel snel door grote beautybloggers geclaimd dat Kylie’s speciale lippenstift, precies hetzelfde product is als Colourpop, een veel goedkoper lippenstiftje. De twee lijken wel heel erg op elkaar, moet ik zeggen. Alleen de naam lijkt anders. Maar: de beautybloggers verwijderen kort daarna hun beschuldigingen en doen alsof er niets gebeurd is… weird.

Restock

Dit veranderde niets aan de populariteit van de lip kit. Fans wachtten smachtend op een restock. Een paar dagen geleden maakte Kylie op Snapchat bekend dat er een grote nieuwe voorraad beschikbaar was. Een ware frenzy volgde, de héle voorraad was in een uur uitverkocht. Één uur, guys! Maar dat is nog niet eens het meest bizarre. Mensen die wél gelukkig genoeg waren en iets konden bestellen, hadden alsnog een probleem. Omdat de pakketjes er zo opvallend uitzien, worden ze massaal gejat. Verwacht je een pakketje bij je voordeur, is een andere Kylie-freak ermee vandoor gegaan! Dit bleek zó een serieus probleem te zijn, dat Kylie Cosmetics besloot in te grijpen. De komende bestellingen worden in minder opvallende dozen.   lips4En het internet is woest. Teen Vogue noemde het al ‘so unfair’ omdat de verpakkingsdozen een fan favorite zijn. Maar het is altijd nog beter dan je product helemaal niet ontvangen, toch?  lips3Bottom line: of ze nou echt zijn of niet, de lippen van Kylie zijn hot. En zolang er iedere keer als er nieuwe producten worden aangekondigd alle shit losbreekt, blijf ik het volgen. The drama will surely continue…

You Might Also Like