Featured NEWS

WAT ALS DE LIEFDE VOOR JE JOB OVER IS?

maart 12, 2018

Het ging eigenlijk net als bij je ex-vriend. In het begin voelde je vlinders all over the place, was álles geweldig en na verloop van tijd merkte je: de koek is op. Het overkomt de beste: je bent niet meer verliefd op je baan en zit daardoor in een dip. Wat te doen? Redacteur Babette geeft raad. 

Toch weer die verrekte voor en tegens

Liefde gaat niet van de één op de andere dag over, het is een proces. Blijkbaar zit er al langer iets in je onderbuik te knagen en je bent er nu eindelijk aan toe om je over te geven aan het gevoel. Installeer jezelf met een kop thee (of wijn, girl, we won’t judge) en maak een lijstje voor jezelf. Schrijf alles op wat je irriteert. Ligt het misschien aan een bepaalde collega, of je werkomgeving? Zijn er überhaupt nog dingen die je wel leuk vind? Zet de voor en tegens naast elkaar en kijk wat er aan het einde van de lijst het zwaarst meetelt.

Een back-up plan

Probeer na te denken over een plan B. Als je ervoor zou kiezen om je huidige baan op te geven, wat ga je dan wél doen? Heb je andere opties? Denk hier goed over na voordat je maatregelen neemt, zoals het indienen van een ontslagbrief.

Praat erover

Met je ouders, vrienden, partner of zelfs met een professional. Praat erover. Het haalt enorm veel druk van je af en het perspectief van je naasten kan altijd van pas komen bij eventuele beslissingen. Andermans mening kan je helpen om de hele situatie in een ander licht te zien.

Kijk het even aan

Misschien is er toch een mogelijkheid om je baan te behouden. Een andere houding kan al veel veranderen. Denk er ook over na om de kwestie met je collega’s of leidinggevende te bespreken. Het krijgen van andere taken of werktijden kan nieuw leven blazen in je functie.

Heb je er alles aan gedaan om positief te denken maar lukt het gewoon niet? Stroomt de energie al uit je lichaam op het moment dat je één stap over de drempel hebt gezet op kantoor? Geen man overboord. Misschien is het tijd voor iets nieuws. Ga op zoek naar waar jij weer vlinders van krijgt en wie weet zit je binnenkort weer met een enorme grijns achter je bureau. Want zoals een wijs man ooit zei (alle props gaan naar Gandhi): Doe wat je leuk vindt en je hoeft geen dag meer te werken. En zo is het maar net.

Over Babette

Freelance journalist. Crazy cat lady. Gaat ontzettend lekker op écht verse Italiaanse pasta. Komt uit Roffa. Verslindt minstens vijf tijdschriften per week. Volg Babette op Instagram via @babettekd 

You Might Also Like