Featured NEWS

WAAROM WE GENIETEN VAN TEMPTATION ISLAND

maart 20, 2018

*Haalt diep adem en fluistert*: Temptationnnnn. Elke donderdagavond zitten we er allemaal weer klaar voor. Vier relaties die op het punt van breken staan. Het geseks van Megan en Joshua. Het gejank van Kevin, irritante Tim die eerst good cop leek en nu bad cop blijkt. Waarom is dit tenenkrommende televisieprogramma zo ongelooflijk lekker om naar te kijken? Redacteur Babette geeft haar betoog.

1. Je voelt je beter over jezelf

Laten we even eerlijk zijn. De meeste kandidaten die meedoen aan Temptation Island zijn niet eh, bepaald snugger. Koekerond zou ik het niet noemen (hé Kevin, want je bent zelf zo’n genie!) maar iets in me zegt dat de deelnemers geen universitair diploma op zak hebben. Ik voel me altijd een stuk slimmer als ik dit programma heb gekeken. (Fact check: uit de cijfers van Stichting Kijkonderzoek blijkt trouwens dat vooral, jonge, hoogopgeleide Nederlanders Temptation Island kijken. Ha!)

2. ‘Cause we all love the drama

Het is simpelweg genieten, de drama tussen de vier stellen die je niet kent dus waar je verder toch geen compassie voor voelt. Er wordt af en aan als Duracell-konijntjes gesekst en daarna ‘geweend’ (ugh, dat woord) en ondertussen zitten wij op de bank ons te verbazen over deze hersenloze manier van omgang en geniepig te grinniken. Had je vandaag een bad day? Neeee, joh! Die mensen daar die bedrogen worden, díe zijn zielig! (schraapt het laatste restje ijs uit de anderhalve literbak van de Appie.)

3. We all judge

We blijven altijd voorhouden dat we niemand bekritiseren: leven en laten leven, toch? Béétje schijnheilig hoor. Laten we elkaar niet voor de gek houden. We bekritiseren elkaar allemaal. En dus willen we iets zeggen over de frappante zwembroekkeuzes van Tim (serieus je mag twee zwembroeken meenemen en dan kies je dit?!), de sneaky acties van Mezdi en het toch wat gekkige haar van Zwanetta. Wat is het mysterie achter deze pruik? En dan hebben we het nog niet gehad over het accent van Megan. Hoe kún je zo praten?! Spreek gewoon de G normaal uit, mens! Amai amai, als oren konden bloeden…

4. Je vergeet je eigen zorgen

Je eigen zorgen zijn niets bij de problemen van Deborah Leemans van Temptation Island. Kevin (relationship is over!) zit te janken als een kind van 3 die zijn lolly op de grond heeft laten vallen (*kuch hypocriet kuch*), zo heftig! Onze eigen zorgen verbleken compleet bij het zware leven van deze mensen. Het zal je maar gebeuren dat de plant klimop zich ineens bij je naar binnen wurmt. Goor, Tim, goor.

Kun jij ook niet wachten tot het laatste kampvuur? Ben jij ook zo benieuwd hoe die tattoo op het voorhoofd van Fabrizio eruit komt te zien? Tot die tijd kun je je vermaken met de parodie op Temptation, ‘Debation Island’ op YouTube. Geloof me, het is geweldig. Het voice-over stemmetje van Tim is perfect.

Over Babette

Freelance journalist. Crazy cat lady. Gaat ontzettend lekker op écht verse Italiaanse pasta. Komt uit Roffa. Verslindt minstens vijf tijdschriften per week. Volg Babette op Instagram via @babettekd 

Foto’s: RTL

You Might Also Like