Featured TRAVEL

WAAROM JIJ IN 2017 ÉCHT NAAR LOS ANGELES WILT

december 20, 2016

Onze leuke redacteur Nina kwam er tijdens het schrijven van haar vorige liefdesbrief over Los Angeles achter dat ze over iets té veel tentjes en to do’s enthousiast was. Om jullie niet te overspoelen met te veel informatie besloot ze er daarom twee stukken van te maken. Vandaag tijd voor Los Angeles Part II! Over everything nice by night…

Views

Griffith_ObservatoryGoed, we gaan we het dus hebben over mijn nieuwe lievelingsstad, en vooral over het avondleven van LA want daar ís me toch een partijtje gezelligheid te vinden. Te beginnen met de mooiste views. Omdat Los Angeles tussen bergen in ligt zijn er overal uitzichtpunten te vinden. Een daarvan is het restaurant Castaway in de wijk Burbank. Vraag bij zonsondergang dan ook vooral om een plekje op het terras bij een vuurkorf. Goed glas wijn,  een mooie man erbij… jep, life is good. Een andere favoriet is de sterrenwacht Griffith Observatory, een prachtig pand met bizar mooi uitzicht over de stad en telescopen om de maan te bekijken. Need I say more?

Movies

nuart theatreHet land van de sterren. Waar ook de Uber-chauffeur, serveerster, kok, winkelmedewerker en eigenlijk zo’n beetje iedereen acteur is – of wilt worden. Door zo’n ‘nog niet helemaal daar’ acteur werd ik getipt op een aantal Arthouse bioscopen en boy dat was leuk! Zo heb je de The Cine Family at the Silent Movie Theater waar ze van bijna iedere film een ervaring maken. Dit doen ze door special guests uit te nodigen, live muziek toe te voegen of er een dansfeest van maken. Ook leuk is de New Beverly Cinema, waar de programmering grotendeels wordt gedaan door legend Quentin Tarantino. Verwacht hier old school films zoals Jackie Brown, Arrivederci Baby en Gloria. And last but not least het Nuart Theatre, alleen al voor het waanzinnige pand het bezoeken waard.

Dinner

Kom ik weer aan met mijn luxeprobleem hoor, jaja ik weet het. Maar het lijkt serieus wel alsof de keuze waar te gaan eten de grootste irritatiefactor is in Los Angeles. Zo. Veel. Keus. Iedere keer weer. Daarom ook voor ’s avonds een top 10 foodspots zodat het kiezen iets makkelijker wordt.

Schermafbeelding 2016-12-19 om 21.51.26

1. In ’n Out burger – Vraag hier naar de burger met frietjes Animal Style. Dit staat niet eens op de kaart maar trust me, dit is een absolute must en best wel een beetje verslavend…
2. Ysabel – Dit uiterst romantisch ingerichte restaurant is perfect voor date night. Vis, vlees, vega. Alles hier is finger licking good. Ik zou zeggen check de foto hier links.
3. Osteria La Buca – Nieuwe stijl Italiaan met goede wijnen.
4. The Nice Guy – Lekker eten maar hier gaat men vooral heen om gezien te worden. Dit is zo’n plek waar de A-List van Hollywood rondloopt.
5. Katsuya – Klein en misschien wat rommelig maar een O ZO goede Japanse keuken.
6. Cheesecake Factory – Ja, de cheesecake is lekker maar het is ook gewoon een restaurant met een serieus uitgebreide kaart en heerlijk eten. You know I love to go there* (hier is ruimte voor de stem van Drake).
7. Tender Greens – Gezond en lekker eten buffet style.
8. Salazar – Mexicaans op z’n best.
9. The Cannibal – Hier word ik gelukkig van. Vlees en nog meer vlees. (Sorry mam!)
10. Umami – Truffle burger. Nuf said.

 

Late night dancing

TheNice Guy IIUitgaan in Los Angeles is niet zo hot als je zou denken. De clubs gaan rond twee uur dicht en daarna is er niet zo veel meer te doen behalve eten (bij Crave) of naar een stripclub (ook quite interesting om eens mee te maken). Wanneer dit alles veranderd?Als je simpelweg de juiste connecties hebt. Dan gaan er deuren voor je open en beland je op de vetste huisfeesten met misschien wel een celeb of twee. Socialize dus vooral een beetje. Niet zo’n club type? Dan zijn er genoeg leuke bars waar je terecht kunt voor drankjes en goede gesprekken. Want boy, die Amerikanen houden van praten. Mijn favorieten zijn No Vacancy en Good Times at Davey Wayne’s. Ik ga niet alles verklappen maar de manier waarop je deze bars binnenkomt is geweldig! De sfeer is relaxt, de cocktails zijn van another level en je kan er chill dansen (vind ik dan weer leuk). Check hun agenda’s van te voren even voor speciale evenementen. Er zijn namelijk ook vaak muziek optredens en dansshows.

Roadtrip The Hangover style13926414828_8c659dc93f_b

Ben je voor een langere tijd in Los Angeles en heb je tóch nog wat tijd over? Doe dan zeker een weekendtrip naar Las Vegas. Twee á drie dagen is meer dan genoeg, gewoon om van je bucketlist af te vinken. Je rijdt er binnen vijf uur heen, langs woestijn en berglandschap met cactussen en oldtimers. Nog leuk voor je Instagram ook. Ik zeg doen.

 

You Might Also Like