Featured NEWS TRAVEL

WAAROM JIJ DEZE ZOMER EEN ROAD TRIP WILT MAKEN

juni 26, 2016

Heb je Schiphol-kriebels? Ho. Stop. Deze week vertelt gastredacteur Ellis Clay waarom je deze zomer niet het vliegtuig pakt, maar een heuse road trip gaat maken. Eén van dé reistrends van 2016.

Vakantiekriebels

Grijs draai ik ‘m. Het nummer ‘Summer holidays’ van Cliff Richard. Het weer staat er misschien niet naar, maar jongens: het is officieel zomer. En ik heb vakantiekriebels. En dan niet in de vorm van een weekendje weg of een weekje ordinair all in. Maar een échte zomervakantie.

roadtrip1Als reisjournalist bezocht ik de afgelopen twee jaar vooral te gekke steden, waar ik 24/7 de stad aan het verkennen was op zoek naar de leukste hotspots. Vliegtuig in, vliegtuig uit en op ontdekkingstocht. Maar twice a year (mi-ni-maal) heb ik behoefte aan een échte vakantie. Zo één waarbij je precies niets doet en een paar dagen op het strand ligt te bakken. Of zo één waarbij je op avontuur gaat. Backpacken, bergen beklimmen, de jungle in of… road trippen!
Want laat ik je vertellen: een road trip geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Je kunt gaan en staan waar jij wilt, op de tijd hoef je niet te letten, je kunt in een paar dagen al ontzettend veel van een land zien én je reis draait eens niet om de bestemming maar om het avontuur. Ik zeg je: niets zo spannend als op de bonnefooi ergens naar toe rijden. Of het nou met een auto, een camper of caravan is. En of je nou door Europa reist, de bekende Route66 volgt in Amerika of Route62 in Zuid-Afrika. Ramen open, muziekje aan, zonnebril op en rijden maar. Geen gesjouw met koffers en geen lange wachttijden (tenzij je in file komt te staan natuurlijk).

roadtrip4Ja jongens, een road trip zou verplicht moeten worden. En ben je niet overtuigd? Niet voor niets staat het genoteerd als één van dé reistrends van 2016. Zonder plannen zien waar je terecht komt. Is door het land toeren toch niet weggelegd voor jou? Ook trendy voor deze zomer zijn onontdekte bestemmingen bezoeken, een solo-reis maken, reizen als een local, combinatietrips maken en groen op reis.

Nog even terug komend op die campers en caravans trouwens. Wist jij dat er een ‘airbnb’ voor campers en caravans is? Camptoo. OMG dat wil je! Niet dat ene groene Oldtimer Volkswagenbusje trouwens, want die huur ik al deze zomer. En dan: gaan met die banaan. “We are going on a, summer holiday. No more working for a, week or two”, zingt Cliff. En daar maak ik er lekker drie van.

Over Ellis
Ellis Clay is schrijven. En Amsterdam. Reizen. Smulpaap én eventplanner zijn, en man, eigenlijk nog een hele hoop meer. Bezoek hier haar website. En voor hele fijne travelplaatjes, foodkiekjes en andere gekte, ga je als je wiedeweerga naar haar Instagram-account

Foto’s: Pinterest

You Might Also Like