Featured FOOD NEWS

WAAROM JE WÉL WILT ETEN OP HET ROKIN

november 22, 2016

Als je vaak in Amsterdam komt is het overtoeristische Rokin misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij hippe eettentjes, barretjes en gezellig. Maar, het moet gezegd worden, de straat heeft een flinke make-over gehad en tegenwoordig is er écht veel te zien. Onze kakelverse gastredacteur Bianca Portis (je weet wel, de leuke PR-chick die we hier al eens interviewde) ging onlangs voor Tête-à-Tête op pad om ‘het taboe’ dat aan de straat kleeft te doorbreken.

Op uitnodiging van Cityguys (als je een béétje met hen bekend bent, weet je dat je deze invites niet wilt afslaan) mocht ik een dag vol good food, drinks & great company meemaken. Van oesters en champagne als ontbijt bij Hoofdstad Brasserie @ Hotel de l’Europe tot fingerlickin’ lekkere kip met frietjes bij de Bierfabriek en een op tafel gecreëerd dessert bij Baut & Dreesman. Edible art waar je eigenlijk niet aan wilde komen zo mooi. Moge het nog niet duidelijk zijn: het Rokin 2.0 is wel degelijk de shit. En als je er de volgende keer in de buurt komt, zijn dit de tentjes waar je naartoe gaat:

Hoofdstad Brasserie @ Hotel de L’Europe

Een chef die vol enthousiasme ons (de lucky genodigden) wist te verwelkomen, gecombineerd met niet normaal lekkere hapjes en wijn die speciaal voor de Brasserie gemaakt wordt. Wat een feest, maar dat heeft Hajar ook al eens ervaren. Lees haar review hier.

DSC03447DSC03471Freddy’s Bar

Nu ben ik alles behalve fan van Bloody Mary’s, maar het maken was wel een feestje. We kregen een uitgebreide uitleg over Ketel1 vodka en gingen vervolgens aan de slag. Ik zal ze nog steeds niet drinken, maar hey, ik kan ze nu wél maken 😉 Bij Freddy’s Bar kun je heerlijke cocktails bestellen en de locatie is zó top (uitkijkend op het Muntplein) dat je er regelmatig kunt belanden na een etentje of avondje bios.

DSC03479Adam&Siam

Dit was voor mij de meest verrassende spot tijdens de tour. Als je binnenkomt vanaf het Rokin denk je dat je terecht bent gekomen in een klein, bescheiden restaurant. Niets is minder waar, want als je een stukje doorloopt naar achteren, zit er een gigantisch restaurant verscholen. Hoog, licht en met een open keuken. Een prachtige locatie! De keuken is een mix tussen Westers en Aziatisch. En een leuke extra: er zijn hier wisselende kunstexposities te bezichtigen.

DSC03516DSC03529De Bierfabriek

Als je me ergens wakker voor kan maken, is het wel kip en frietjes. De Bierfabriek heeft 5 jaar op het Rokin 75 gezeten, maar is sinds oktober officieel overgegaan naar een grotere locatie aan de Nes. De oude Brasserie Harkema om precies te zijn. Franse, biologische kippetjes, huisgebrouwen bier én frietjes. Een fijne plek om met een groep te eten en een goede bodem te leggen voordat je het Amsterdamse nachtleven induikt.

Terpentijn & Café de Paris

Dé plek op het Rokin om te lunchen, te borrelen of om ’s avonds aan de cocktails te zitten. Een fijne, intieme sfeer en, niet geheel onbelangrijk, leuk barpersoneel! Wil je liever ontbijten, doe dat dan bij Terpentijn’s zusje Metropolitain en in de avonduren kun je voor een hapje en dansje ook terecht bij Terpentijn’s andere zusje Café de Paris, slechts een paar deuren verder.

DSC03552DSC03548Baut&Dreesman

Man, man, man.. Dit dessert was echt INSANE! Twee grote tafels werden ter plekke versierd met ijs, macarons, brownies en nog heel veel andere zoetigheden. Het was een kunstwerk waar je eigenlijk niet aan wilde komen. Dus nadat iedereen 40 foto’s per persoon had gemaakt, konden we smikkelen van dit prachtige dessert. De naam verklapt het al een beetje, maar Baut&Dreesman zit gevestigd in de oude Vroom&Dreesman. Een mooie , grote locatie met uitzicht over het Rokin. En een kleine primeur: de nieuwe pop-up locatie van Baut is er ook al! De exacte locatie is nog geheim, maar vanaf januari/februari is Baut te vinden in Amsterdam Oost. To be continued!

DSC03561

Foto’s: Mister Hungry Sam

Bianca Portis (30) is een ervaren freelance PR professional onder de naam PRSSKD. Ze heeft liefde voor ongeveer alles dat met eten te maken heeft en wordt intens gelukkig van sneakers, muziek én het aan elkaar koppelen van mensen.  
Schermafbeelding 2016-11-20 om 23.54.54

You Might Also Like

  • We gingen 24 uur lang op zoek naar het beste van het Rokin | Amsterdam Cityguys november 25, 2016 at 9:13 am

    […] ik begon met Cityguys) heeft ze mijn met ketchup doorlopen fastfoodhart gestolen. Schrijft op Tête à Tête en sinds kort ook voor Rebecca’s […]