Featured TRAVEL

WAAROM JE NÓÓIT EEN FOTO VAN JE BOARDINGPASS MOET MAKEN

december 30, 2015

We snappen het. Vakanties zijn reuzetof en je wilt anderen stiekem ook een beetje jaloers maken met je reisjes. Maar voordat je een foto van je boardingpass maakt en deze op Facebook zet, denk dan even hieraan…

Ie-de-reen kan een screenshot maken van je foto en de barcode op je boardingpas uploaden in een speciaal programma. Vervolgens is de hacker in kwestie in staat om persoonlijke gegevens van je te achterhalen. Ja, zo ook je mobiele nummer. Diezelfde persoon kan je gegevens gebruiken om in te loggen op je persoonlijke vliegaccounts, om bijvoorbeeld je stoelnummer te wijzigen, of erger: je vlucht te cancelen.

Waarschuwing

De hoeveelheid informatie die te achterhalen valt via je boardingpass verschilt volgens experts per vliegmaatschappij, maar over één ding zijn ze het allen eens: Wat je ook doet, deel de info op je boardingpass niet via social media, u bent gewaarschuwd.

Dus wil je dan toch een jaloersmakend kiekje plaatsen, wacht dan lekker op die palmboom. Kun je op de luchthaven toch echt niet wachten? De voorkant van je paspoort  (misschien een beetje cliché, maar wel veilig) komt ook genoeg voorbij op Instagram. Of gewoon zoals Tête-à-Tête een foto van je ingepakte koffer, een selfie bij aankomst of een heerlijk strandje. Genoeg andere opties dus!

pas

Illustratie: Sanne Koekenbier

You Might Also Like