FASHION Featured

WAAROM IEDEREEN OPEENS IN MOM JEANS LOOPT

december 4, 2016

Vorig seizoen gingen we voor flared, een jaar geleden trokken we ‘m uit de kast van onze boyfriend. En niet zo lang daarvoor moest –ie vooral laag en skinny zijn. De jeans; geen item dat zo tijdloos is en tegelijkertijd zo onderhevig aan trends. En ook nu is het weer raak.

mom jeans 5Er is namelijk een nieuw model gespot aan de billen van de hipste modemeisjes. Nou ja, nieuw? Zo nieuw is –ie eigenlijk niet. Sterker nog: je moeder stal er de show mee toen ze ongeveer jouw leeftijd had.

En daarom hebben we ‘m liefkozend mom jeans genoemd. Als eerbetoon aan onze moeders en haar lange, uitgerekte kont. Want eerlijk is eerlijk: erg lief voor de bilpartij was de jeans in kwestie niet. Dat leek de vrouwen, onze moeders dus, niet zoveel uit te maken. De jeans werd namelijk eind jaren ’80 populair, toen de vrouwen klaar leken te zijn met de Spandex leggings en strakke broeken die het begin van dat tijdperk kenmerkten. Ze gingen massaal de straat op in semi-stretchende lichtblauwe jeans met verhoogde taille en taps toelopende pijpen. Dit alles zorgde ervoor dat de kont van de dames ergens halverwege de rug leek te beginnen en eindigde waar de knieën hoorden te zitten. Je snapt, toen mijn vriend mij hoorde praten over de terugkeer van de zogenaamde ‘mom jeans’ trok hij wit weg. En begrijpelijk. Je gaat mij niet vertellen dat er mannen zijn die blij worden van een vrouw die voor de helft uit kont bestaat.

Onverklaarbaar

Maar goed, die jeans waar eigenlijk niemand een goed woord voor over leek te hebben, is terug. En wordt door iedere blogger, redacteur en it-girl met beide armen omarmd. Ja, ook door yours truly. Waarom? Dat is een hele terechte vraag. Eentje waar ik het antwoord ook niet direct op wist. Want is –ie mooi? Lekker voor je figuur? Mwah. Niet echt. De zakken zijn iets gunstiger geplaatst dan zo’n 30 jaar geleden waardoor je kont meer in proportie is (thank God), maar het blijft een beetje een lomp ding. Dus, wáárom hijsen we onszelf en masse in de mom jeans? Nou:mom

1. Ze zijn praktisch en comfortabel

Waar skinny jeans je bloedcirculatie afknellen als je te lang hebt gezeten en de kans op een bouwvakkersdecolleté óf overhangend buikje altijd aanwezig is, zorgt de mom jeans ervoor dat alles netjes op z’n plek blijft.

2. De jeans je look een heerlijke nonchalante, casual vibe geven

Mits goed gestyled, want dat is nog best een dingetje. Een beetje zoals mijn favoriete modevolk, de Parisiennes, het doen. Mix ‘m met een wit T-shirt of klassiek overhemd, coole riem en een knap stel hakken en je gaat van moeder-met-uitgerekte-kont naar super hippe chick.

3. Wij vrouwen zijn er een beetje klaar mee onszelf als seks-symbool neer te zetten

Jeans waar je string bovenuit piept? Strakke, korte topjes? Hooggehakt en rood gestift? We doen het niet meer. Nee, we maken liever een statement in een broek waarin onze moeders al lieten zien dat ze zich van de rest van het zooitje niet zoveel meer aantrekken. En dát is pas sexy. Toch?

IMG_7557

Over Kristel

Kristel Kwast schrijft over fashion, mooie musthaves en lekkere smeersmels. En ja, dan verdwijnt er ook wel eens wat in het online winkelmandje. Gelukkig is ze verloofd met een man die niets dan begrip heeft voor haar shopverslaving en mag ze een aanzienlijk deel van hun Amsterdamse optrekje volhangen met al dit moois. Da’s toch prettig.

Voor TaT pent ze over alle fashion toppers en missers die zij tijdens haar werk bij Fashionchick.nl tegenkomt. Kristel blijven volgen? Kan hoor, daar heb je tegenwoordig een heel handig foto-appje voor: Instagram. Koekeloer hier maar even.

You Might Also Like