Featured NEWS

WAAROM HET VAN DE ZOTTE IS DAT GORDON GAAT TROUWEN OP TV

oktober 19, 2017

Het zal vast aan mij liggen. Ik zal wel weer onder een steen hebben geleefd. Maar kunnen we het héél even hebben over het feit dat Gordon gaat trouwen op tv? En het extraatje dat daar nog ‘even snel’ een partner voor gezocht moet worden?

Los van Expeditie Robinson en Wie is de Mol kijk ik verder amper televisie. Maar toen ik toch onverhoopt even aan het zappen was gisterenavond schrok ik me tien hoedjes. Reclame voor het televisieprogramma ‘Gordon gaat trouwen’. Format: heel Nederland kan Gordon op 21 december zien trouwen in Zuid-Afrika met een nu nog onbekende man. Ik moet even heel héél goed nadenken wat ik hier allemaal van vind.

Twintig seconden later. Laat ik voorop stellen dat dergelijke programma’s in Amerika doodnormaal zijn. Daar wordt de trouwtaart nog aangesneden door Madonna die ondertussen tongt met twee dronken poedels. Daar zou een programma als deze haast boring zijn. Maar hier? Come on mensen. Ben ik de enige die dit gek vind en zich toch een béétje afvraagt hoe ‘Gordon gaat trouwen’ tot stand is gekomen?

Wat voor gesprek hebben John de Mol en Gordon in godesnaam gehad?

J: “Hé Gordon, ik heb een tof nieuw programmavoorstel voor je. Kom je langs?”
G: “Ben er over vijf minuten.”
J: “Dus ik zat te denken hè, jij ouwe vrijster. Is trouwen op tv niet wat voor jou? Is toch lachen man, ook voor de kijkcijfers.
G: “Hahaha, maar ik zie momenteel helemaal niemand!”
J: “Maakt toch niet uit? We vinden echt wel iemand. Wij betalen alles. Denk groots, miljoenen kijkers. Denk een honeymoon met een knappe boy in Zuid-Afrika. Ben je ook meteen van het altijd-alleen imago af.”
G: “Eh, ik weet niet of dit wel een goed idee is John.”
J: “Het spijt me je te zeggen dat je contract bij RTL anders niet wordt verlengd.”
G: “Wist je dat ik altijd al hebben willen trouwen?”

Heren, ik vraag me oprecht even af wat er hier precies is misgegaan. Waar is de tijd gebleven dat een huwelijk nog iets bijzonders was? Pure liefde tussen twee personen die elkaar door en door kennen en samen oud willen worden? En ik zeg het er bewust bij willen. Want liefde is een werkwoord. Ja, het is werken. Liefde valt niet af te dwingen als een soort taakstraf. Of wordt het programma ‘Gordon gaat Scheiden’ deel 2 van het format?

Lieve Gordon. Ik ben fan van je humor. Kan onwijs om je lachen. Kan zelfs nog genieten van hitjes als ‘Never Nooit Meer’. Maar wil je jezelf Never. Nooit. Meer zo tekort doen? Dan zet ik met liefde die tv weer aan.

You Might Also Like