BEAUTY Featured TRAVEL

WAAROM HET OKÉ IS OM MAKE-UPLOOS OP VAKANTIE TE GAAN

juli 14, 2017

Het is bijna zo ver: VA-KAN-TIE. En terwijl redacteur Wendy íedere keer weer bergen make-up spullen in haar koffer inpakt maakt ze daar -aangekomen op vakantiebestemming- eigenlijk nooit gebruik van. Best gek eigenlijk, dus wordt het tijd voor tien redenen waarom het helemaal oké is om je make-up hartstikke thuis te laten op vakantie.

Laat ik voorop stellen dat helemaal nooit make-up dragen ook prima is. Voor al jullie natural beauties out there: ik ben jaloers want dat scheelt op jaarbasis een hoop getut. Maar voor de ladies die zich geen vakantiescenario kunnen voorstellen zonder laagje (of dikke laag), heb ik tien punten verzamelt waarom make-up loos door het leven gaan op vacay geen ramp is. En eerder rampen voorkomt.

1. Het is beter voor je huid

Bijna iedere dag smeren we ons gezicht gezellig in met de beste smeerseltjes en mooiste kleur- tjes. Daar worden we instant happy van. Maar, jouw huid wordt het meest happy van alleen een laagje zonnebrand. En hallo, mag je huid ook even op vakantie?

2. Je wordt egaal bruin

Wanneer je met veel make-up gaat liggen bakken in de zon bestaat de kans dat je niet egaal bruin wordt. En met vlekken op je gezicht thuiskomen, dat wil je écht niet. Want daar heb je nóg een laag foundation nodig, noooo!make-up

3. Het scheelt kofferruimte

Minder toilettasjes in je koffer gepropt, meer ruimte voor die oogverblindende hakken die nét niet in je bagage passen. Need I say more?!

4. Geen panda effect na een duik in het water

Een duik in het zwembad zonder make up zorgt ervoor dat omstanders je niet aankijken alsof er een monsterpanda op hen afkomt. Het zou immers zonde zijn als je mede-vakantieganger “stress” ervaart op vakantie door jouw uitgelopen make-up. Denk aan je medemens’

5. Het scheelt veel tijd

Wanneer je weer thuis bent zijn er genoeg uren die je aan make-uppen kunt spenderen, maar right now zijn die vakantie uurtjes veel te kostbaar, non?

6. De knapste ober versieren zónder make up. Dé uitdaging deze vakantie!

Sjans hebben zonder make up op, bestaat er iets beter voor je zelfvertrouwen? Kun je gelijk uittesten hoe je in de markt ligt. Niet geslaagd? Die Spanjaard/Braziliaan/Australiër zie je toch nooit meer terug 😉

7. Geen smeltend gezicht door de hoge temperaturen

Niets is zo erg dan een smeltende lipstick, of je eyeliner die uitloopt en waar je giga traanogen van krijgt. Die krijg je trouwens ook als je in de spiegel kijkt en ‘Madame Tussaud-gone-bad‘ ziet.

8. Natural beauties rock

Na de eerste paar dagen zonder make-up, zul je zien dat je huid er op vooruit gaat. Bruin kleurtje, gavere huid, beach hair… Niemand zal raar opkijken als je met je blote billen gezicht bij ‘t zwembad ligt, want je bent een beauty. Always.

9. Het leven is geen modeshow

Deze spreekt voor zich… Toch een selfie maken? Gooi dan je allergrootste diva zonnebril op je neus en niemand die ziet je make-up vrije snoetje.

10. Take it easy, vier vakantie!wendy

Vakantie gaat om het maken van mooie herinneringen waar je tot aan je volgende vakantie op moet teren. Dus, have fun, laat het gaan en zorg dat dit een onvergetelijke holiday wordt. Uiteraard mag iedereen zelf bepalen hoe veel make-up je gebruikt tijdens je vakantie, dus doe waar je zelf blij van wordt. Maar ik pak in ieder geval de volgende vakantie minder make-up in!

Over Wendy

Wendy Lammerschaag is freelance journalist en schiet het liefst de hele dag adembenemende foto’s. Nieuwsgierig? Je kunt dit volgen op Style Day en haar Instagram.

You Might Also Like