FASHION Featured NEWS TRAVEL

WAAROM BERLIJN DIT WEEKEND THE PLACE TO BE IS

september 1, 2016

Naast dat Berlijn gewoon een super toffe stad is, is het dit weekend ook nog eens host van een van dé coolste modebeurzen ter wereld: Bread&Butter by Zalando. Onze knappe gastredacteur Nina van Wijk vertelt waarom het event niet te missen is. Jetzt geht’s los! 

Wat voorheen nog een traditionele modebeurs was, is inmiddels omgetoverd tot een waanzinnig modefestival waar iedereen met passie voor mode, welkom is. Naast mode staan ook innovatie en muziek ruim op het programma dus ’s avonds gaan de voetjes van de vloer. Wat er precies te doen is? Eigenlijk te veel om op te noemen maar hierbij mijn favoriete events tijdens modewalhalla Bread&Butter:

2-4 september

Je eigen denim customizen bij de G-Star RAW Factory, vlakbij de office van Pharell Williams.  De sessies duren 20 minuten en de jeans krijg je daarna natuurlijk mee naar huis. Hoe fijn is dat?!

Vrijdag 2 september

Gigi HadidOntmoet de prachtige babe Gigi Hadid, die haar nieuwe collectie met Tommy Hilfiger zal presenteren. Deze is vanaf 2 september exclusief bij Zalando verkrijgbaar. Hou je portemonnee vast gereed, ik heb namelijk al wat items gezien en wil ze allemaal hebben.

Ik ben dol op Topshop (aren’t we all?). En mocht het nu net zo zijn dat Topshop diezelfde vrijdag hun eerste modeshow in Berlijn ooit presenteren. Bekijk én koop als eerste de nieuwe FW16 collectie. Je merkt het: sparen wordt lastig de komende tijd.

Zaterdag 3 september

Een hoogtepuntje voor de party animals: de Topman x Boiler Room Afterdark Party. Sluit de zaterdag af met een feestje gecureerd door hét underground muziekproject uit Londen, The Boiler Room. Denk: upcoming DJ’s, de bestgeklede mensen van de stad en vooral: heel veel dansen.

Zondag 4 september

Nog niet uitgefeest? Maak je zondag dan klaar voor de Dandy Diary After Show Party. Geloof mij, deze jongens geven dé beste en meest fashionable feesten in Duitsland. Het duo begon als modeblog voor mannen, maar is nu vooral bekend om hun legendarische party’s waar tout hip Berlijn op af komt. Waar dandydiaryDandy Diary is, is feest. Gegarandeerd het mooiste feestje van het weekend!

Oh, en nog een kleine insider tip – mocht je genoeg hebben van al het modegeweld: kies een mooi plekje uit bij Badeshiff. Dit zwembad, met stadsstrandje, drijft in de rivier de Spree. Hallo nieuwe Instagram content! Van juni tot september worden hier ook yoga en stand up paddeling lessen gegeven en zijn er dagelijks evenementen. De weersvoorspellingen zijn in ieder geval beter dan in Nederland, dus als je nog geen plannen hebt: doe een weekendje Berlijn. Je zult er geen spijt van krijgen.

thumbnail_badeshiffEnthousiast? Het programma en de tickets zijn te vinden via www.breadandbutter.com

You Might Also Like