FASHION Featured Interview NEWS

“VROUWEN EN TASSEN, HET BLIJFT ME INTRIGEREN”

oktober 2, 2016
Tas

Je hoort het niet vaak: een 24-jarige gast die op het idee komt om vrouwentassen te ontwerpen. Voor Thijs Nelis is het een doodnormale zaak. Daarom startte hij een aantal maanden geleden een eigen tassenlabel, genaamd Nellcès. En dus werd het de hoogste tijd voor een babbeltje. 

Thijs, vanwaar je passie voor vrouwentassen?

“Haha, klinkt best gek als je er zo over nadenkt hè? Ik had het idee voor een eigen tassenlabel eigenlijk al een aantal jaren in mijn hoofd. Vrouwen en tassen, het blijft een mysterie waar wij als mannen niets van snappen, net als met schoenen. Op een of andere manier intrigeert het me. En wat is er leuker dan vrouwen blij maken met iets dat jij hebt gemaakt?”

Hoe zou je de tassen omschrijven?

DSC_5994-2“Stijlvol, elegant en luxe. Ik vind het tof als vrouwen zich stijlvol en zelfverzekerd kleden. Dat wil niet zeggen dat je elke dag op hoge hakken en in een mooi jurkje moet lopen, maar dat je wel bewust bent van wat je draagt. Stel je voor: je ziet iemand lopen die supergoed is gekleed, maar vervolgens loopt ze met een dráák van een tas. Waar heeft ze zich dan zo voor uitgesloofd? Dat is wat ik bedoel met bewust zijn van wat je draagt. Verder zijn Nellcès tassen zo gemaakt dat ze de originele vorm behouden. Dit wil zeggen dat wanneer je de tas neerzet, deze niet in elkaar zakt.”

Hoe ben je op de naam Nellcès gekomen?

“Nellcès (spreek je uit als: Nellzes) is afgeleid van mijn achternaam Nelis. Omdat ik een merknaam zocht die representatief is voor wat wij als merk uit willen dragen heb ik gekozen voor een chique naam, die nog wel wel dicht bij me staat.”

Waar moet een goede tas volgens jou aan voldoen?

“Dat ligt eraan waar je een tas voor wilt gebruiken natuurlijk. Als ik naar mijn tassen kijk, dan zijn deze niet gemaakt om zo vol mogelijk te stoppen. Voor mij bestaat een goede tas uit design, hoogwaardige materialen en details in en rondom de tas. Daarnaast kijk je natuurlijk ook naar een volwassen, mooi geheel en moet een tas praktisch zijn.”

Staan er ook nog mannentassen in de planning of blijft de focus op het vrouwelijk schoon?

“Nee, voorlopig blijft het bij vrouwentassen. Er zijn wel ideeën om meer dan alleen tassen te maken. Het zou super leuk zijn om de lijn van Nellcès door te zetten in bijvoorbeeld accessoires, maar dat is echt op de toekomst gericht.”IMG_4266

In welke winkel of welk warenhuis zou je wel willen liggen met je product?

“Daar hoef ik niet lang over na te denken haha, De Bijenkorf, absoluut. Ze bieden over het algemeen kwalitatieve en mooie merken aan en hebben een groot publiek. Maar een luxe boutique zou ook al heel leuk zijn. Het allertofste zou natuurlijk een eigen winkel zijn. Ondernemer zijn zonder doel heeft geen zin!”

Heb je tot slot nog een tip aan startende ondernemers?

“Het blijven clichés, maar ook gewoon omdat ze wél waar zijn: blijf bij jezelf, werk hard en geef niet op.  Daarnaast is het belangrijk de juiste mensen om je heen te zoeken. Wie kan jouw product of dienst een boost geven? Een lastige klus, maar uiteindelijk kom je er vanzelf. En daarnaast: wees blij dat je ondernemer bent! Ondernemen is namelijk het leukste wat er is. Natuurlijk is het hard werken en ja, je krijgt te maken met tegenslagen. Er zullen zich ‘on the road to succes’ tientallen, misschien wel honderden problemen vormen, maar uiteindelijk krijg je er ook een hoop voor terug. Mensen maken gebruik van jouw product of dienst. En als ik een vrouw op straat met een Nellcès tas zie lopen maakt het alle ondernemershoofdpijn driedubbel -wat zeg ik- tiendubbel waard!”Schermafbeelding 2016-10-01 om 13.19.27                       Schermafbeelding 2016-10-01 om 14.05.38

                 Fan van de tassen van Nellcès? Neem dan hier een kijkje op de webshop. Op eh, eigen risico natuurlijk. 

You Might Also Like