FASHION Featured TRAVEL

VLIEGEN IN STIJL: LATEN WE HET GEWOON WEER DOEN

september 11, 2016

Trek jij ook altijd je meest comfi dunne flodderbroek aan tijdens het reizen? Sneakers eronder, T-shirt erop, alles wat maar makkelijk zit? Je bent niet de enige. En toch kijk ik met plezier naar hoe mensen vroeger vlogen. Met de mooiste koffers, jurken, bolhoeden, you name it. Vliegen was de wereld ontdekken, vliegen was stijlvol, daar kwam je echt niet even in je pyjamabroekje aan hoor, de schande alleen al. Kan die tijd weer terugkomen please?

Vliegritueeltje

Toen ik klein was en met mijn ouders op vakantie ging, was het heel normaal: mijn mooiste outfit aantrekken voor de vliegreis. Mijn moeder legde de nacht voor de vlucht setjes nieuwe kleren klaar voor mijzelf en m’n siblings. Dat het best wel een ouderwets ritueeltje was, kwam ik pas vele jaren later achter. Want ja, zodra ik oud genoeg was om met vriendinnen op vakantie te gaan, sloeg ik volledig de andere kant op. Hoe ouder en saaier de kleding, hoe groter de kans dat ik het aantrok naar Schiphol. Comfort boven alles, was mijn motto. De afgelopen jaren neig ik weer richting mijn moeders filosofie: je vakantie begint zodra je het vliegveld betreedt, dus reizen doe je in stijl.

SeeBuyFlyStijlvol op Schiphol

Travelling in Style, dat is precies het thema van de viering van 100 jaar Schiphol. De hele maand september staat in het teken van nostalgie en daar horen de stijlvolle jaren ’50 natuurlijk ook bij. “Vliegen was vroeger een bijzondere gebeurtenis en wie op reis ging, maakte daar echt een uitje van. Het was stijlvol genieten onderweg én in de luchthaven”, legt Britta Sluis, manager marketing consumers van Schiphol uit. “Reizen was in die tijd vooral iets voor de happy few en dat zie je aan de prachtige foto’s uit die tijd. Dat nostalgische gevoel willen we deze maand met ‘Travelling in Style’ terugbrengen in het winkelgebied voor én achter de paspoortcontrole.”

Hoe ze dat gaan doen? De tijdreis begint al bij de parking waar piccolo’s en klassieke bussen de passagiers rondbrengen. En wat dacht je van levensgrote fotomontages van jetsetters uit die tijd? Topfotograaf Martin Dijkstra laat afbeeldingen van reizigers op Schiphol zien, die lijken te zijn gemaakt in de jaren ’50. Toch zijn het gloednieuwe foto’s met hier en daar ook moderne attributen zoals de bekende See Buy Fly tas. Geloof mij, door de jetset-sfeer op de foto’s kom je wel in de stemming om weer net zo stijlvol te reizen als vroeger.

Speciale aanbiedingen

Geen cute outfitje aangetrokken? Maak je geen zorgen, want op Schiphol zijn er genoeg shopmogelijkheden. En er is goed nieuws, want wie meer dan 25 euro uitgeven in de winkels of horecagelegenheden krijgen, zo lang de voorraad strekt, een nostalgische limited edition See Buy Fly Shopper Bag. En zowel in Schiphol Plaza als achter de paspoortcontrole liggen Travelling in Style brochures met bijzondere aanbiedingen.

Ga jij je komende reis ook stylish het vliegtuig in? Ik ben in ieder geval om. Volgende week vlieg ik naar Canada en ja, mijn vliegveld outfitje staat al klaar.

SeeBuyFly4

Dit artikel is in samenwerking met Schiphol Airport tot stand gekomen. Meer informatie over Traveling in Style? Klik dan hier.

You Might Also Like