BEAUTY Featured

VICTOIRE’S CROSSFIT AVONTUUR: “SAMEN ZWETEN”

oktober 11, 2016

Fitgirls die de hele wereld aan lijken te kunnen. Je kunt ernaar kijken en denken: zo zal ik nooit worden. Maar bedenk je altijd dat ook zij óóit begonnen zijn. Met die eerste stap in de sportschool. Victoire Klaassen van Chicks with Barbells vertelt over wat haar over die drempel hielp: andere vrouwen.

vicccIn je eentje een nieuwe plek bezoeken kan een drempel zijn die je over moet. Nu ben ik niet het verlegen type en hou ik best van een avontuurtje, maar een nieuwe gym binnenstappen vond ik wel spannend. Iedereen lijkt toch altijd precíes te weten wat ze aan het doen zijn, terwijl ik maar wat aan sta te rommelen. Een les vol Crossfittende mensen stond voor mij garant voor knikkende knietjes en een blozend hoofd tijdens mijn ‘eerste keer’. Fast forward 1,5 jaar en ik voel me als een vis in het water op precies diezelfde plek, waar ik inmiddels heel wat uurtjes doorbreng met een stel mensen die mijn vrienden zijn geworden.  Voor mij is dit echt wel de mooiste bonus van het Crossfitten; ik heb er een heel stel mooie, fijne vriendinnen bij gekregen.

Zelfvertrouwen

Meiden die blaken van het zelfvertrouwen door al het sporten wat we samen doen. Onze 9 vrouw tellende app-groepje werd begin dit jaar opgezet om samen lesjes te plannen en ‘game-plans’ te bespreken, maar inmiddels vliegt lief en leed door de ether. We lachen tot we omvallen en troosten elkaar als het even niet mee zit. Verdorie wat ben ik dol op dit stelletje meiden! Stuk voor stuk zijn ze mooi, lief en oprecht en kan ik niet meer zonder ze.

Tel daarbij de rest van onze Crossfit community op en je zou bijna denken dat ik nooit meer naar huis ga! Op vrijdag is het vaker regel dan uitzondering dat we eerst een uurtje sporten en dan met een nóg beter gevoel over onszelf aan de vrijmibo beginnen met het hele stel voordat we richting Foodhallen gaan voor een welverdiende hamburger. Want, nee, het zijn dus niet alleen maar groene smoothies die de klok slaat bij ons. Koffie op zaterdag tegen de kater? Laten we dan ook een lesje doen, uurtje ellende en we zijn er weer bovenop.

Samen zweten

Mijn gym tripjes zijn dan wel wat langer geworden door al dat geklets voor en na de lessen, maar zeker ook frequenter én laat dat nou net een mooie bijkomstigheid zijn. Als je weet dat jouw mensen er zijn is de motivatie een stuk makkelijker op te brengen. Samen zweten en kapot gaan schept al snel een band, je leert elkaar op je meest kwetsbare manier kennen, zonder masker en meer dan oprecht.

Niet elke sport(school) leent zich om zo maar een praatje met iemand aan te knopen, maar er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om naast jouw vriendengroep een leuke likeminded community op het gebied van sport te bouwen. Crossfit staat er om bekend een community sport te zijn, maar er is keuze genoeg!

Kijk naar alle running Facebookpagina’s waar lopers elkaar kunnen vinden. Nike Running Club is een te gek voorbeeld, zij organiseren elke woensdag Home Runs op verschillende niveaus in Amsterdam. Ook leuk, veel sportscholen organiseren activiteiten en clinics, doe daar eens aan mee en praat eens wat na. Of probeer The Bootcamp Club, zij geven groepslessen op veel locaties in Nederland, ook een hele sociale manier van sporten. En ga zo maar door…

Mij heeft het enorm geholpen in elk geval, het aantrekken van mijn stoute gympen en sociaal te zijn in mijn gym. Door dit zooitje ongeregeld heb ik nu 110 procent motivatie, 8 knotsgekke vriendinnen, 3 teamgenootjes waar we een competitie mee tackelen 1 hele fijne nieuwe liefde…

vic3Over Victoire

Om te laten zien dat jij – ja jij! – óók je zelfvertrouwen naar een next level kunt trekken, is Victoire samen met haar Crossfit-vriendinnen het blog Chicks with Barbells begonnen en deelt ze haar verhalen sinds kort ook op Tête-à-Tête. “Natuurlijk hoef je niet zoals wij met gewichten te gaan smijten en aan het Crossfitten te gaan, maar ik wil je helpen een workout en lifestyle te vinden die echt bij je past. Haar eerste column lees je hier.

You Might Also Like