Featured NEWS TRAVEL

VERSLAG: MET EASTPAK OP STAP IN ANTWERPEN

maart 13, 2016

Wat gebeurt er als je met een groep toffe vrouwen Antwerpen onveilig maakt? Dan krijg je heel veel inspirerende verhalen te horen, ga je heerlijk eten én zijn er natuurlijk ontiegelijk veel fotomomentjes. In het kader van de nieuwe collectie She Wears nodigde Eastpak Tête-à-Tête op Internationale Vrouwendag uit om Antwerpen door de ogen van vrouwelijke entrepreneurs te ontdekken.

eastpak-7353

Ik ben denk ik al zo’n tien keer in Antwerpen geweest, vaak om te shoppen (tijdens de Solden) en soms als toerist. Maar de beste manier om een stad te leren kennen is natuurlijk door de ogen van een echte Antwerpse. Bij aankomst op het station in Antwerpen staat onze tourguide al klaar: Joke Deconinck, barista van het hippe zaakje Caffenation. Joke brengt ons gelijk naar de kelder van het station, waar onze voertuigen op ons staan te wachten. Nee, het waren geen limo’s, maar fietsen. Je kunt je voorstellen dat een groep journalisten van modebladen, schrijfsters en bloggers niet direct stonden te popelen om een regenachtige dag op de fiets door te brengen. Ikzelf had ook mijn twijfels. Maar ik moet toegeven: Antwerpen ontdekken kun je (net als Amsterdam) het beste doen per fiets.

Onze eerste stop is bij Caffenation, waar Joke werkt en met de scepter zwaait. Misschien ken je het Amsterdamse filiaal van dit hippe Belgische koffiezaakje? Nou, de Antwerpse versie is nog groter en nog relaxter. Creatievelingen voelen zich hier als een vis in het water. Na de broodnodigde cafeïne naar binnen te hebben gewerkt, is het tijd om de tour te beginnen. We fietsen Joke achterna van locatie naar locatie en ontmoeten deze inspirerende vrouwen:

eastpak-7402

Designer Nathalie Vleeschouwer

Twintig jaar geleden startte Nathalie haar eigen kledinglijn Fragile, dat zich richt op classsy maar toch draagbare zwangerschapskleding. Opvallend genoeg scoorde haar kledij ook goed bij niet-zwangere vrouwen die gewoon op zoek waren naar een goede combi tussen fashion en comfort. Haar tweede label ‘Nathalie Vleeschouwer’ werd daarom geboren. “Ik ben geen feministisch type, maar ik wil mijzelf niet altijd maar verlangzamen door het dragen van torenhoge stiletto’s”, aldus de designer.

eastpak-7482

Actrice Kim Hertogs

De wonderschone (wel even in een Vlaams accent lezen) Kim is een succesvolle actrice, die behoefte had aan iets nieuws. “Ik wilde niet alsmaar zitten wachten op dat belletje van een castingbureau om aan de slag te kunnen gaan”. Daarom opende ze Buchbar, een ongelofelijk schattig boekenwinkeltje annex koffiezaakje. Ikzelf droom al mijn hele leven van zo’n tentje, waar ik mijn eigen drankjes en baksels voorschotel aan gasten die van een goed boek genieten. En Kim doet het gewoon! Buchbar is echt een mustsee als je van boeken houdt.

eastpak-7659

CEO Myriam Nussbaum

Heb je een goed idee? Zorg ervoor dat je er helemaal voor gaat. Zoals Myriam, de eigenaresse van parfumwinkel Otentic. De interactieve technologie maakt haar zaak uniek, en dat is ook precies wat zij wil. De parfumwereld op zijn kop zetten door haar ideeën. “Parfum is een manier om je te uiten, dat doet iedereen op zijn eigen manier”, legt Myriam uit. Benieuwd geworden? Dan heb ik goed nieuws. Je hoeft binnenkort niet helemaal naar Antwerpen voor deze ervaring, Otentic opent binnenkort haar deuren in Amsterdam.

eastpak-7785

Chef Dagný Rós

Bij de van oorsprong IJslandse Dagný staat gezond en vers eten hoog in het vaandel. De schrijfster van het kookboek Easy Iceland schotelde ons een waan-zinnig lekker lunchbuffet voor. En ja, healthy food is hip, maar verwacht bij Dagný geen vage ingrediënten en moeilijke bereidingswijzen. Deze vrouw laat zien dat als je verse en eerlijke ingrediënten gebruikt, je voedingspatroon verbetert wordt. Ook wel de ‘Nigella Lawson van het Noorden’ genoemd, en ik begrijp waarom. Wat kan deze vrouw waanzinnig goed koken.

Directeur Marieke van Bommel

Ook de Nederlandse Marieke is een echte ‘powervrouw’. Als directeur van het iconische Museum aan de Stroom (MAS) bekleedt ze een van de tofste functies in de stad. “Ja, natuurlijk was mijn leven in Nederland achterlaten om in Antwerpen een nieuw leven te beginnen eng”, zegt Marieke, “Maar ik geloof dat je soms gewoon in het diepe moet springen en ervoor moet gaan. Ik heb er in ieder geval geen spijt van. Leren durven, daar ligt de sleutel tot succes!” Mooi gezegd!

En ook deze twee vrouwen droegen bij aan onze women-only Antwerpen ervaring. Juwelier Anne Zellien verraste ons met een prachtig kettinkje met de tekst ‘Follow me’. En zangeres Noemie Wolfs trakteerde de groep op een hele mooie vertolking van het nummer Landside van Fleetwood Mac.

eastpa

Conclusie: Een fijne alternatieve blik op een voor velen van ons al bekende stad. Of de missie van Eastpak, om mij en de andere genodigden een boeket voor inspiratie te geven, geslaagd is? Nou en of! In de Thalys terug naar Amsterdam krijg ik het ene na het andere idee. Hierover snel meer!eastpak-8159eastpak-8143

Foto’s: Eastpak

You Might Also Like