Featured NEWS

VAN HATEN KOMT DATEN

februari 22, 2017

De Utrechtse Alexandra Dijkstra is parttime grappenmaakster, fulltime treingesprekkenafluisteraar slash hakkenverslaafde en voor Tête-à-Tête houdt ze iedere maand een eigen column bij. Deze maand: de bizarste datingsapp van het moment. 

Om een lang verhaal kort te maken: ik was onderweg naar huis, toen plots de oortjes van mijn iPhone het begaven. Ik kon wel muziek luisteren, maar bij mijn rechteroor was de bas weggevallen waardoor alle nummers die ik mogelijk zou willen luisteren niet tot hun recht kwamen. Hoog op de lijst van irritante dingen die een mens kan overkomen. Ik besloot me over te geven aan het geluid van mijn omgeving. In dit geval een discussie tussen een man en een vrouw op steenworp afstand.

Het ging als volgt. De man zat verwikkeld in een moeilijke relatie: psychische problematiek waar hij niet mee wist om te gaan, maar zijn vriendin had kenbaar gemaakt dat ze er niet meer verder mee wilde gaan als het zo door ging. De vrouw in kwestie (niet zijn vriendin, maar wel een zichtbaar vermoeiend type mens) kwam met een x-aantal argumenten waarom hij het toch moest proberen. Één daarvan was dat hij anders alleen zou blijven en misschien wel moest gaan ‘Tinderen’. Dat laatste woord sprak ze uit alsof ze het over vieze groente had.

“Een datingapp gebaseerd op gemeenschappelijke haat, het bestaat ja…”

hater-dating-app-screenshotsOpmerkelijk genoeg wist de man haar te vertellen dat Tinder eigenlijk een beetje passé is. Hij noemde alternatieven als ‘Happen’ en ‘Bumble’ (mij niet bekend, overigens). De vrouw liet op een cynische manier blijken verrast te zijn dat hij zo op de hoogte was van de wonderenwereld van datingsapps, aangezien hij in een relatie zat. ‘Ja, van vrienden enzo’, was zijn vrij ongeloofwaardige reactie hierop. Na een korte, maar hoogst ongemakkelijke stilte begonnen ze over de nieuwe app ‘Hater’. Een datingapp gebaseerd op gemeenschappelijke haat, het bestaat ja. Stel, je haat allebei Trump, mensen die langzaam lopen en extra betalen voor kraanwater in een restaurant: dan is er zomaar kans op een match.

De twee vonden het maar matig. Ja, het schept een band, maar het heeft een negatieve lading. Bovendien werd het dan ook wel direct ‘te persoonlijk’, vond de man. Want hij vond het toch ook wel leuk om gewoon ‘foto’s van vrouwen te kijken. De vrouw begon uit protest tegen deze kortzichtige instelling een uitzichtloos relaas dat Tinder gewoonweg een vleeskeuring is, en dat het niks met liefde te maken heeft. De man deed zijn best de illusie te wekken dat hij luisterde. Ook mijn afluisterende oor dwaalde na een paar minuten af.

Als ik een man zou vinden die ook een hekel heeft aan mensen die hun eigen thee meenemen naar feesten en partijen of mensen die ‘Love Life’ huisversieringen van de Action in aan de muur hebben hangen: top. Niks meer aan doen. Ik ben verkocht.

redacteur_Alex

Over Alexandra

Alexandra rolde na haar studie journalistiek door naar een stage bij Vogue. Joggingbroeken kent ze niet, neehee deze blonde vriendin gaat het liefst in een galajurk door het leven, want het leven is kort. Houden we van. Wil je onze columniste beter leren kennen? Volg haar dan hier op Instagram.

Hoofdfoto: Kaboompics

You Might Also Like