Featured NEWS

UITREIKING HARPER’S BAZAAR WOMAN OF THE YEAR 2015

december 15, 2015

De aller aller eerste Harper’s Bazaar Woman of the Year is maandagavond uitgereikt. En dat werd gelijk groots aangepakt, met een twee sterrendiner op een van de tofste locaties waar ik dit jaar ben geweest. Voor de gelegenheid was de Posthoornkerk in Amsterdam omgetoverd tot een chique tweesterrenrestaurant. Wauw!

 Sophie Hilbrand mag zich door haar spraakmakende programma Sophie in de Kreukels vrouw van het jaar 2015 noemen. Met gepaste trots want onder de genomineerden waren niet de minste Carice van Houten, Neelie Kroes, Hanna Verboom, Nikki Plessen, en Anna Nooshin bijvoorbeeld.

Knipsel

Cover van Harper’s Bazaar

Sophie staat erom bekend geen blad voor haar mond te nemen, en maakte deze reputatie waar tijdens haar dankwoord: “Ik was deze week een beetje labiel. Ongesteld, jullie kennen het wel. Dat ik dan uitgerekend deze week Woman of the Year wordt, super ironisch!”

Sophie werd geroemd omdat ze met haar programma van haar persoonlijke vraag een sociaal gesprek in Nederland heeft gemaakt. Haar conclusie over botox: “Doe maar lekker niet, je kunt maar beter gewoon oud worden en daarmee blij zijn.”

Uiterlijk niet belangrijk

Volgens Harper’s hoofdredactrice Cecile Narnix worden de genomineerden niet beoordeeld op hun mooie smoeltje of het aantal volgers dat ze op Instagram hebben. “Het zijn vrouwen die ons allemaal inspireren, vrouwen die iets teweeg brengen.”

Geen wonder dus dat de prijs voor International Woman of the Year ging naar Livia Firth. Deze van origine Italiaanse weldoener is de oprichtster van Eco Age, dat zich inzet voor duurzaamheid in de mode. Helaas was Livia niet in Amsterdam aanwezig, want was met haar man acteur Colin Firth in Londen.

Cecile Narinx, Sonja Barend en Sylvana Simons

Cecile Narinx, Sonja Barend en Sylvana Simons

Oeuvreprijs gaat naar…

Ook werd er een oeuvreprijs uitgereikt. De Bazaars Lifetime Achievement Award ging naar Sonja Barend. In haar bedankspeech liet de televisie-icoon zich uit over de huidige manier van televisie maken. “Als ik iets kan meegeven aan de televisiewereld van nu is het: Wees niet zo bezig met kijkcijfers. Nodig gasten uit in talkshows zonder voorbehoud. Als ze ergens niet over willen spreken, terwijl iedereen dat juist wil weten…komen ze maar niet!”

Foto’s: Harper’s Bazaar

You Might Also Like