FASHION Featured

TREND: SPORTIEF BUITEN DE SPORTSCHOOL

november 3, 2016

Nieuwe maand, nieuwe trend. Onze Daphne Wezenberg heeft dit keer een hele comfy rage gespot. Ja ja, je hoeft écht geen fitgirl te zijn om een sportoutfit te rocken. Hoe je dat doet lees je hier.

Als 90’s kid keek ik op tegen de Spice Girls en vooral Sporty Spice was destijds echt mijn voorbeeld. Nu ik wat ouder ben en ik die crop tops zeker even oversla, lijkt niks me chiller dan de hele dag rond te mogen lopen in een comfy trainingsbroekie. Vroeger kreeg je al snel de stempel ‘asociaal’ op je voorhoofd gedrukt, nu is dat anders. Anno 2016 is helemaal legaal om in je sportieve pak op straat te verschijnen. Mijn dankwoordje gaat onder andere uit naar Queen B die met haar Ivy Park collectie de sporty items weer op de kaart heeft gezet.

Ga voor balans

Hoe je zo’n look nou geslaagd maakt? Balans is het toverwoord. Items die de tegenhanger van sportief zijn, zijn bijvoorbeeld netjes of klassiek en uitermate geschikt om te combineren met een trainingsbroek, bomberjack of sporty top. Zo’n fijne flared Adidas stijl je bijvoorbeeld af met boots met hak of een goeie pump. Meer op zoek naar klassiek-sportief? Denk dan in sweaters of polo’s gecombineerd met een klassieke plisérok. Een oversized denim jack kan net dat vleugje nonchalant-ness (geen woord, dat weet ik) geven dat ’t nodig heeft. Dus: pik één of twee sportieve items uit je kast en ga voor de rest aan de slag met wat chiquere of stoere items, zo voorkom je dat mensen denken dat je op weg bent om jezelf in het zweet te werken in de gym. Nog niet overtuigd? Dan haalt deze Pinterest-pagina met hapklare lookjes je misschien over de schreef.

Adidas 49.95

Adidas €49.95

Gucci €300

Gucci €300

H&M €19,99

H&M €19,99

H&M €34,99

H&M €34,99

H&M €9,99

H&M €9,99

Ivy Park €27,95

Ivy Park €27,95

Ralph Lauren €89,95

Ralph Lauren €89,95

Noisy May €19.95

Noisy May €19.95

Maje €195

Maje €195

Maison Scotch €99,95

Maison Scotch €99,95

Over Daphne

Pssst, voor als je Daphne nog niet kent: deze levensgenieter komt uit hartje Groningen, heeft een liefde voor pennen over lifestyle, beauty en mode en heeft haar eigen lifestyleplatform blogproof.nl. In het verleden schreef ze onder meer voor Marie Claire en CosmoGIRL!

 

You Might Also Like