FASHION Featured

TREND: DE MEEST KNUFFELBARE FURRY COATS

november 13, 2016

Er is geen ontkomen weer aan: het is officieel koud. Maar treuren doet Daphne Wezenberg niet, want ze mag eindelijk haar favoriete winterjassen aan. Hoe je deze trend rockt legt zij hier uit. Oh ja en ps: no animals were hurt during the making of this article.

Aan de ene kant ben ik groot fan van een aangenaam temperatuurtje, een terras en een fris wit wijntje maar als het wat kouder wordt doe ik stiekem een mini vreugdedansje. Dit betekent namelijk dat ik mijn furry friends weer uit de kast kan trekken. Ik moet bekennen dat dat er inmiddels al een heleboel zijn geworden…

Oh, even voor de duidelijkheid: al mijn furry jasjes zijn gemaakt van imitatiebont, net als de exemplaren hieronder. Daar hebben dus geen arme diertjes voor geleden (gelukkig!). Bij dit soort aaibare jasjes is het toch wel een beetje love it or hate it en ik denk dat het wel duidelijk is in welke groep ik me bevind. Mijn favorieten zijn toch wel mijn nieuwe aanwinst met kek panterprintje en mijn fijne felblauwe variant die ik altijd liefkozend ‘Pino’ noem.

Hoe te stylen

Een aantal mensen vinden het dragen van een opvallend harig jasje nog een beetje tricky, maar zolang je jezelf niet volhangt met goud en te veel make-up draagt kan je bijna niet de mist in gaan. Omdat zo’n jasje je soms wat voller maakt, draag ik er graag een skinny of bootcut jeans onder zodat mijn figuur nog een beetje uit de verf komt. Maak het af met een paar comfy Stan Smith’s of Chelsea boots. Dus wil je dit najaar fashionable én warm de winter doorkomen, dan raad ik je zeker aan om onderstaande exemplaren te bekijken en wellicht in je winkelmandje te gooien.

Pssst, nog even een laatste tip van mijn hand: check ook zeker even de plaatselijke kringloop, want bij mij in de buurt heb ik al veel originele exemplaren tegen fijne prijsjes mogen aanschouwen.

Expresso, 139,95

Expresso, 139,95

hm 59,99

H&M, 59,99

hm 79,99

H&M, 79,99

myMo, 99,95

myMo, 99,95

Tommy Hilfiger Denim, 299

Tommy Hilfiger Denim, 299

Whkmp's OWN, 149,95

Whkmp’s OWN, 149,95

Vero Moda, 49,95

Vero Moda, 49,95

Vanilia, 299,95

Vanilia, 299,95

daphneOver Daphne

Pssst, voor als je Daphne nog niet kent: deze levensgenieter komt uit hartje Groningen, heeft een liefde voor pennen over lifestyle, beauty en mode en heeft haar eigen lifestyleplatform blogproof.nl. In het verleden schreef ze onder meer voor Marie Claire en CosmoGIRL!

You Might Also Like