FASHION NEWS

TOPIDEE: BJÖRN BORG KAART RACISME AAN MET ONDERGOED

maart 22, 2016

Heb jij ook ‘nude’ ondergoed dat eigenlijk totáál je kleur niet is? Niet zo heel gek, huidskleurig ondergoed wordt alleen in een standaardkleur gemaakt. En da’s totale onzin, vindt ondergoedmerk Björn Borg.

De cijfers liegen er niet om: 84 procent van de bevolking heeft namelijk een andere huidskleur. En dus heeft het merk gister een speciale lijn gelanceerd ter ere van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Kijk, daar houd ik (als half-indo met ook een pietsie kleurtje) van. Want waarom verkopen we in Nederland bij de meeste lingeriezaken hooguit twee verschillende soorten huidskleur? En al die andere mensen dan? Huidskleurig is toch voor iedereen anders?

‘Nude is geen kleur’

Schermafbeelding 2016-03-21 om 8.15.52 PMEn dus werd het tijd voor actie, in de vorm van Six Shades of Human. The Skin Collection-lijn bestaat uit boxershorts voor hem en hotpants voor haar in zes verschillende huidtinten. “Nude is geen kleur; het is een concept waar iedereen recht op moet hebben. Er is een hele wereld vol met mooie huidtinten”, aldus Björn Borg-hoofdontwerper James Lee.

En zo is het maar net.

You Might Also Like