Featured Interview NEWS TÊTE-À-TÊTE MET

TÊTE-À-TÊTE MET SYLVIE MEIS

maart 5, 2016
Sylvie Meis

We vliegen van hot naar her. Tweets bestaan maximaal uit 140 tekens en in het kader van de snelheid worden interviews vaak telefonisch gedaan. In de rubriek ‘Tête-à-Tête met’ grijpen we terug naar de basis: een lekker onderonsje met een inspirerend persoon.

Deze keer: een Tête-à-Tête met presentatrice en model Sylvie Meis (37).

Er is denk ik één lichaam dat iedere vrouw wel zou willen hebben, al is het maar voor één nacht. Het lijf van Sylvie Meis. Zucht. Het Hunkemöller-model bracht deze week een bezoekje aan Amsterdam, en nam de tijd om even met ons te Tête-à-Tête’teren over haar nieuwste bikinilijn. Bij aankomst bij het Machinegebouw op het Westergasterrein is meteen duidelijk: deze collectie is all about summer. Waar we natuurlijk allemaal ook wel behóórlijk aan toe zijn. De collectie wordt gepresenteerd in een indoor festival setting (wat wil je ook met het thema My Endless Summer). De boho-vibe zit er lekker in: live muziek, food trucks met snacks, ijs, een lounge en standjes voor make-up en haar. Als Sylvie haar collecties presenteert, wordt er werkelijk aan alles gedacht.

sylvie 2

Het is godsgruwelijk druk. Het persevent wordt bijgewoond door media uit Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk en Denemarken. En zoals altijd lopen de interviewschema’s uit waardoor we best even moesten wachten. Maar goed, we zijn hier nu toch, dan nog maar een ijsje. En een fruitsalade. En een tijdelijke tattoo. Dan zijn we eindelijk aan de beurt. De deur van de interviewruimte gaat open en Sylvie zit in opperste staat van knapheid op een bankje. Haar blondgouden haren zijn nonchalant over haar schouder gedrapeerd, op haar lippen prijkt een doorzichtig glossje en het blauwe off-the-shoulderjurkje is er eentje waar je u tegen zegt. En dan dat lijf… werkelijk totaal afgetraind.

Nou zitten Hajar en ik al maanden te zeiken dat we ook maar eens iets aan onze bikinibodies moeten doen, maar geloof me, als je deze vrouw ziet dan zorg je wel dat er vaart achter je plan komt. Haar ultieme tip is simpel maar terecht. Wil je een bikinibody? Begin dan op tijd. “Natuurlijk zijn er ook crash diëten en SOS plannen waarmee je snel kunt afvallen, maar dat is gewoon echt niet goed voor je lichaam. Reken zeker twee maanden voor het ‘fit’ worden en kijk daarbij kritisch naar je eetpatroon.” Volgens Sylvie werken we ongemerkt een hoop suikers naar binnen, die het uiteindelijke doel (dat verrekte bikiniproof figuurtje) in de weg staan. “Ik at vroeger heel veel gedroogd fruit, druiven en mango. Eigenlijk allemaal producten waarvan je denkt: ‘dat is toch gezond?!’, maar uiteindelijk zitten daar dus zoveel suikers in. Net als in alcohol, daarom drink ik dat ook niet meer.”

Schermafbeelding 2016-03-05 om 1.45.45 PM Trek je dan echt nooit die fles champagne open? 

“Natuurlijk wel. Maar dan alleen als ik écht iets te vieren heb. Ik was eigenlijk nooit echt een grote drinker. Maar doordeweeks dronk ik wel eens wijn tijdens het diner bijvoorbeeld, waardoor je zo al een paar glazen per week aantikt. Maar als ik echt een mooi moment heb met vrienden in een weekend, waarbij ik denk nu zou het echt zonde zijn als ik niet net als iedereen een glas neem, dan doe ik het wel. Je wilt ook niet een zuurpruim zijn. Vandaag vieren we de nieuwe collectie en dan eet ik ook gewoon twee ijsjes. Je moet nog wel een beetje kunnen leven natuurlijk.”

Wanneer voel jij je het allersexiest?

“Eigenlijk als ik gewoon de tijd heb om rustig datgeen te doen wat ik wil doen, zonder stress. En als ik zin heb om te sporten dat het gewoon kan. Ik ben daar best wel erg in maar ik houd gewoon heel erg van structuur. Als het even niet gaat zoals ik wil en ik raak gestrest dan grijp ik echt meteen naar de chocolade haha.”

Hoe hard moet jij werken voor dit lichaam?

“Als ik me voorbereid op een shoot dan train ik elke dag, en als ik geen shoot heb vijf dagen per week. Het is gewoon mijn werk, en het is echt niet makkelijk voor mij hoor, ik word dit jaar 38. Het fit zijn is altijd best wel een struggle voor mij geweest, maar inmiddels heb ik de juiste balans gevonden.”

Stel dat het ons toch wéér niet lukt om de discipline te vinden eindelijk eens ‘strak’ te worden… Wat zou je vrouwen dan aanraden om toch met een goed gevoel naar het strand te gaan? Schermafbeelding 2016-03-05 om 1.47.56 PM

“Ik denk dat je er uiteindelijk maar eerst gewoon bij moet neerleggen. Het gaat niet in drie dagen veranderen. Maar wil je daarom wel je vakantie laten vergallen? Nee, toch? Ik bedoel je leeft, je bent gezond, jong, maak er dan gewoon het beste van. Het leven is echt te kort om als een zuurpruim op het strand te gaan liggen en een hekel te hebben aan iedere mooie, fitte vrouw die langsloopt. Een tevreden, happy girl is het mooiste meisje. Niet degen die daar met een chagrijnig gezicht zit omdat die drie kilo afvallen niet gelukt is.”

Toch geeft Sylvie zelf ook toe: het gras is altijd groener bij de buren. Zelfs bij haar. Stiekem zou ze wel het lichaam van model Gigi Hadid een dagje (of langer..) willen stelen. “Ik zag laatst op Youtube een video van haar voor het blad Sports Illustrated. Toen was ik echt blown away. Die vrouw is zo ongelooflijk sexy. En Gigi is ook curvy, en toch getraind en fit. En blond. Dus haar zie ik wel echt als mijn voorbeeld.”

Schermafbeelding 2016-03-05 om 1.46.16 PMSylvie heeft in de loop der jaren haar imperium langzaamaan uitgebreid. Ze begon met lingerie, toen kwam er een sportcollectie, en nu swimwear. Ook staan er naast haar op tafel twee flesjes parfum. Het verfrissende ‘Embrace the Day’ en het bloemige ‘Own the Night’, die vanaf maart 2016 zullen liggen. Het is de eerste keer dat ze bij een Hunkemöller presentatie ook een beautyproduct lanceert. Op de vraag of ze het ambieert om in de toekomst uit te breiden met beautyproducten denk ze even na. “Dat sluit ik niet uit. Kijk, ik ben natuurlijk presentatrice in de eerste plaats. Mijn televisiejob is mijn platform. Maar daarnaast heb ik wel steeds meer de mogelijkheid om als businessvrouw te werken. Ik word in april 38 jaar en ik hoop gewoon dat ik dit nog een aantal jaren mag doen. En natuurlijk helpt het enorm mee dat ik een groot merk als Hunkemöller aan mijn zijde heb om dat te doen. Deze twee parfums zijn hopelijk het begin van nog veel meer.”

De manager knikt. Want zo werkt het ook wel weer met de drukke Sylvie, onze tijd zit erop. Nog een laatste vraag dan. Wat ze het allermeest mist uit Nederland? “De humor. Laten we eerlijk zijn: Nederlanders kunnen heel hard zijn, maar de humor is wel echt lachen. Oh, en VLA!” antwoordt ze resoluut. “Ik mis vla, echt serieus.”

You Might Also Like