BEAUTY Featured NEWS

TÊTE-À-TEST: DEFINITIEF ONTHAREN

november 22, 2017

Denk je dat Beyoncé haar benen scheert? Don’t think so. Veel te ingewikkeld. Ben je een béétje slim dan laat je tegenwoordig de hele boel weglaseren. Van onder, van boven, hatsaflats. Kiek vond het doodeng maar probeerde het uit.

kiki1Laat ik voorop stellen dat ik alles met het woord ‘laser’ erin heftig vind klinken. Maar eerlijk, hoe vaak heb jij al gewenst dat je je niet langer hoefde te scheren, epileren of waxen? Ik vaak. Ernstig vaak. Met name die benen vind ik een irritante rotklus. Afgelopen zomer spookte er meerdere keren door mijn hoofd hoe het zou het zijn om haarvrij door te leven te gaan. Permanent gladde benen en oksels te hebben. Misschien ook wel een bikinilijntje. En daarom ging ik onlangs voor mijn eerste behandeling langs bij Universal Beauty in Amsterdam. Eerst werd er vragenlijst van heb-je-mij-daar ingevuld (alles voor de veiligheid) en daarna werd ik naar de behandelkamer begeleid.

‘En is het pijnloos?’

Daar stond ‘ie hoor. Het monster. De Soprano ICE Laser die me wel even ‘te grazen zou nemen’. Oprecht een beetje prikkende oksels van de spanning. Ja je haarzakjes worden volledig verbrand, maar de salon beweert dit veilig en pijnloos te doen. Ik kan dit. Even een koude gel op de oksels. Apparaat in de aanslag en GO. Een kwartier later zit ik te gieren met de schoonheidsspecialiste en zijn mijn beiden okkies al gedaan. Op de grote vraag van al mijn vriendinnen: ‘EN, IS HET PIJNLOOS?’ kan ik zeggen: volledig. Ik voelde soms een kleine tinteling en wat warmte, but that’s it. Geen enge bedoeling. In de verste verte niet eigenlijk.

De schoonheidsspecialisten van Universal Beauty zorgen ervoor dat je je volledig op je gemak voelt en passen de sterkte van de laser precies op jouw huidtype af. De twee weken voor en na een behandeling moet je de zon zoveel mogelijk vermijden. Maar daarom is het ook een chill idee om je behandeling in de winter te doen. Met je benen ben je ongeveer een half uurtje bezig en je oksels zijn al helemaal zo gepiept. Eenmaal thuis kun je alles gewoon doen en voel je niets van je laserbehandeling van zojuist. Het voordeel? Het is snel, het is pijnloos én effectief want ik zie nu al veel minder (en dunnere) haartjes terugkomen dan voorheen. Het nadeel? Je moet wel een keer of 6 á 8 terugkomen en met name voor de gehele benen moet je even sparen. Maarrrr: dan heb je wel de rest van je leven een glad babyhuidje waar geen Gilette-mes tegenop kan. Ik ben fan.

kiki2

Tête-à-Test….

Wat: definitief ontharen met de Soprano ICE laser
Waar: Universal Beauty
Adres: Kinkerstraat 363
Kost dat? 200 euro voor je oksels (6 behandelingen) en 1050 euro voor je gehele benen
Tête-à-Test cijfer: Een dikke 8 voor de goede service. Ik wacht het eindresultaat nog even af, maar tot nu toe is het pijnloos en effectief. Op naar Beyoncé benen!

You Might Also Like