Featured Interview NEWS

TÊTE-À-TÊTE MET TEMPTATION’S VANESSA

mei 16, 2018

Twee weken geleden kwam er (janken geblazen) een einde aan ons geliefde programma: Temptation Island. Om toch nog even terug te blikken naar deze prachtige weken hosselde redacteur Babette een interview met Vanessa de Ronde, de helft van het enige koppel dat Temptation zonder kleerscheuren verliet.

Vanes, vertel. Waarom besloten Jeremy en jij mee te doen aan Temptation Island?

“Het was voor Jeremy en mij een grap, eigenlijk. We hadden het seizoen van vorig jaar gevolgd en vonden het bizar dat ie-de-reen vreemdging. Wij dachten: dit kunnen wij beter. We hadden nooit gedacht dat we ook echt gecast zouden worden. Achteraf denk ik dat we júist gecast werden omdat we zo’n sterk koppel waren – des te erger zou het zijn als een van ons de fout in zou gaan. Gelukkig wisten we van te voren dat geen van ons vreemd zou gaan en dit is ons uiteindelijk ook gelukt.”

Sta je erg in de publiciteit, sinds je deelname?

“Heel erg. Ik merk dit vooral op sociale media. Mijn Instagramaccount is van ongeveer 1000 volgers naar ver over de 200.000 volgers gestegen en ik krijg enorm veel aanbiedingen. Deze aanbiedingen zijn dan voor botoxbehandelingen, borstvergrotingen of bilvergrotingen – dit zou ik dan moeten promoten op Instagram.” Zelf zegt ze dit niet te doen. Met een lach op haar gezicht: “Als je je lichaam wilt verbouwen, moet je zeker meedoen aan Temptation Island!”

Hoe kijk je terug op het hele Temptation-circus?

“Met een dubbel gevoel. Ik heb het enorm onderschat, dat zeker. Mijn ouders waren het er überhaupt al niet mee eens dat ik deelnam. Op straat, op festivals en tijdens het uitgaan wordt er continu om foto’s gevraagd wat echt slopend kan zijn. Ik merk wel dat mijn medestudenten me op de universiteit met rust laten, dat is wel heel prettig. Ik heb in principe geen spijt van mijn deelname, maar het heeft me wel veel stress bezorgd. Dit kwam ook door het gemanipuleer in de afleveringen, zoals bepaalde beelden wel en niet laten zien.

Had je dan erg het gevoel dat de programmamakers aan het stoken waren?

“Ik weet niet of stoken het juiste woord is, maar ergens wel. Sowieso werden de beelden bij het kampvuur hier en daar gemanipuleerd, om je partner in het andere resort aan het twijfelen te brengen. Daarnaast zit je in een prachtig resort met leuke mensen en alcohol, wat je ook aan het nadenken zet over je relatie. Bij mezelf merkte ik vooral dat de programmamakers mij een bepaald imago wilden geven. Ik werd neergezet als een dominant type, terwijl ik dat in realiteit niet ben. Ook merkte ik dat ze erg aan het pushen waren om beeldmateriaal te krijgen van mij en verleider Matthew. Meerdere keren per dag werd er gevraagd of ik even met hem kon praten of dat hij mijn kamer in mocht komen. Op het moment dat ik één woord tegen Matthew zei, zagen we de camera’s in het resort gelijk naar ons draaien, echt vissend naar spannende beelden.”

Volgens de beelden was je verre van hecht met Megan en Daniëlle en trok je alleen op met Deborah, klopt dit?

“Absoluut niet. Gek genoeg kon ik het supergoed vinden met Megan, alleen Deborah had mij door het gedoe rondom Tim gewoon meer nodig. Door de programmamakers werd het zo gebracht alsof er twee kampen waren binnen het resort maar dit was totaal niet zo.

Wat vond je eigenlijk van het ‘gedoe’ rondom Tim en Deborah?

“Verschrikkelijk. Deborah was oprecht helemaal kapot. Ondanks dat Gino had gezegd dat hij een spelletje speelde was ik wel blij dat hij Deborah heeft laten inzien dat ze beter verdiende. Ik heb na het laatste kampvuur Tim nog gezien en in eerste instantie wist ik niet zo goed hoe ik moest reageren, of ik hem überhaupt moest groeten. Uiteindelijk ben ik toch naar hem toe gelopen om te zeggen hoe walgelijk dom hij was, en dat hij een pareltje weg had gegooid. Ik weet niet wat er aan de hand is met Tim, maar ik snap wel heel goed waarom ze hem hebben gecast.”

Tot slot, zou je andere koppels aanraden om mee te doen aan Temptation Island?

“Ja en nee. Jeremy en ik zijn het enige koppel die zonder vreemd te gaan door Temptation zijn door gekomen dit jaar en we zijn er sterker uitgekomen. Onze relatie is even sterk als voor Temptation maar we merken wel dat er een sterke vorm van vertrouwen is ontstaan door onze deelname. Als je relatie sterk genoeg is zou ik zeggen: meedoen. Het is een gratis vakantie waar je naderhand ook nog wat centjes mee kunt verdienen door middel van productpromotie en clubboekingen. Als je twijfelt aan je relatie zou ik zeker niet meedoen, want dat gaat geheid fout.”


Foto’s: Instagram
Hoofdbeeld: RTL

Ook fijn om meteen even mee te pakken: dít is waarom we zo verslaafd zijn aan programma’s als Temptation Island.

You Might Also Like