FASHION Featured TRAVEL

SHOPPEN IN BELGIË? HIER MOET JE WEZEN

juni 17, 2016
Maasmechelen

Ladies, het is sale. Overal. Dat hoef ik jullie vast niet te vertellen. Zin om lekker een weekend weg te gaan én te shoppen? Dan is een bezoekje aan onze zuiderburen even helemaal wat jij nodig hebt. Waar te winkelen als je in België bent? Ik vertel het je.

1. Maasmechelen Village

Dat is nog eens fijn shoppen: bij Maasmechelen Village krijg je bij ruim 100 designer outlets tot wel 60(!) procent korting. De collecties van onder andere Calvin Klein, Furla, Versace, Guess, Karen Miller met flinke korting kopen? Het hele jaar door? Dan moet je hierrrr wezen, en wel heel snel. Bonuspunten: het ligt slechts 20 minuutjes van Maastricht af.
Adres: Zetellaan 100, Maasmechelen.

2. Quartier Latin in Antwerpen

De shopping-hoofdstraat Meir is natuurlijk altijd lekker om even mee te pakken. Maar, wil je écht de luxepoes uithangen dan ga je naar Quartier Latin. Dit is de wijk waar je moet zijn als je van wat meer decadente winkels als Gucci, Armani en Hermès houdt. Al kan een rondje window shoppen/Insta-momentje daar ook prima!

3. Shoppingcenter Wijnegem

Jarenlang ben ik tijdens kerst met mijn familie naar Wijnegem gereisd. Want: in België kennen ze geen Tweede Kerstdag en zijn de winkels gewoon open. Op een regenachtig dagje zeker aan te raden want ruim 200 winkels in een overdekt winkelcentrum van zo’n 125 duizend vierkante meter. Ik zeg: jackpot.
Adres: Turnhoutsebaan 5, Wijnegem.

Shopaholic

4. Het Modemuseum in Antwerpen

Oké, misschien niet helemaal om te winkelen, maar ben je fan van fashion? Dan wil je hier als de sodemieter een kijkje nemen. Het MoMu bevindt zich namelijk in het hart van de Antwerpse modescène, en je kunt er zowel historische kostuums als stukken van hedendaagse ontwerpers bewonderen.
Adres: Nationalestraat 28, Antwerpen.

5. Shoppingcenter Gent Zuid

De meeste winkels in Gent zijn verspreid over vier grote winkelstraten en wat kleinere straatjes daaromheen. Maar, als het slecht weer is, of als je fan bent van veel winkels onder één dak, dan is Shoppingcenter Gent Zuid helemaal the place to be. De karakteristieke mall biedt ruim veertig winkels op drie verschillende etages.
Adres: Wilsonplein 4, Gent.

6. Stijl in Brussel

De écht mooie boetieks in Brussel vind je in de Antoine Danseartstraat. De bekendste winkel is ongetwijfeld ‘Stijl’, waar ontwerpen worden verkocht van de studenten van de Antwerpse Modeacademie. Werk van Dries van Noten en An Demeulemeester op de kop tikken? Het kan hier. More a Chanel-kinda girl? Dan raad ik je de chique Waterloolaan en de Guldenvlieslaan aan. En voor de meer gangbare en goedkopere kledingzaken kun je het best flaneren door de Nieuwstraat, de Elense Steenweg en de Louizalaan. Happy shopping!

Foto: Maasmechelen Village

You Might Also Like