FASHION Featured NEWS

SHOPAHOLIC? MANNEN GEVEN MEER UIT TIJDENS FEESTDAGEN!

november 29, 2015
Shopaholic

Wie denkt dat alleen vrouwen kledingstress hebben rondom de feestdagen, heeft het mis. Mannen blijken de grootste ijdeltuiten en zijn zelfs bereid méér geld dan vrouwen uit te geven voor die perfecte, nieuwe holiday-look.

Met de feestdagen voor de deur, begint ook het peinzen. Wat trek ik aan?! Uit een enquête van Vente-Exclusive, waar honderden Nederlanders over hun eindejaarsoutfits werden ondervraagd, blijkt dat één op drie mannen zo’n 250 á 300 euro uitgeeft aan nieuwe kleding voor de feestdagen. Bij vrouwen ligt het budget lager, 70 procent spendeert tussen de 75 en 150 euro aan een nieuwe outfit.

6125_SL_013

Vrouwen zijn meer van het recyclen, aldus de online shopwebsite. Wij hebben meestal al een aantal basisstukken in de kast liggen, die we met de feestdagen opleuken met nieuwe lingerie, een nieuw paar schoenen of accessoires. Heel herkenbaar dit, want een heerlijke Little Black Dress helpt iedereen de decembermaand door. Nieuwe ketting erop en nieuwe schoenen eronder and we’re good to go.

Online shoppen

Verder geven de ondervraagde mannen aan graag online te shoppen om die vervelende paskamers in winkels te ontwijken terwijl vrouwen liever achter hun laptop zoeken naar de perfecte outfit vanwege tijdsgebrek. Vrouwen kijken liever ‘even snel online’ naar een leuk jurkjes voor dat event van volgende week’. Niet wetende dat ze de komende drie uur vervolgens niet meer achter de computer vandaan te trekken zijn, lekker tijdbesparend ladies!

De meesten ondervraagden  krijgen inspiratie voor feestoutfits door magazines en van mensen om zich heen. Maar uit het onderzoek blijkt ook dat één op de vijf ondervraagden inspiratie opdoet via Instagram, blogs en lifestyle websites. De hoogste tijd dus voor een uitgebreide post over onze favoriete outfits voor de feestdagen van 2015. Stay tuned and get inspired!

(Foto’s: Flickr/ H&M)

You Might Also Like