FASHION Featured

ROOD EN ROZE COMBINEREN DOE JE ZO!

juli 21, 2017

Het is zo’n beetje stijlregel nummero uno: rood en roze draag je niet samen, want dat vloekt. Anno 2017 zeggen wij dikke doei tegen deze ouderwetse regel, combineren wij er op los en is geen enkele kleurenclash te gek. Bespeuren wij daar nog een mini-twijfel? Onze Wendy legt je uit hoe je de rood-en-roze trend rockt.

Iedere keer dat ik weer zo’n toffe gekleurde outfit zie geloof ik bijna mijn ogen niet. Dit seizoen worden rood en roze worden opvallend vaak gecombineerd. Een bijzondere keuze die niet iedereen zo 1,  2, 3 zou maken. Maar inmiddels zijn mijn ogen eraan gewend en kan ik deze knotsgekke combi erg  waarderen. Maar hoe doen deze vrouwen dat toch? Ja, die vraag rees bij mij ook op. Ik ging de uitdaging aan en  heb hier een paar tips om deze kleurrijke combinatie tot een succes te maken.

Instagram @mrsjamieli

Instagram @mrsjamieli

Bij twijfel, wél doen!

Vaak ben je geneigd voor een safe combinatie te kiezen. Maar bij deze trend geld: bij twijfel, wél  doen! Want het zijn twee opvallende kleuren die juist in de zomer super leuk te combineren zijn. En het is goed om eens out of the box te gaan wat kleuren betreft. Vaak kiezen we voor een veilige combinatie, maar op een vrolijke en zonnige dag kun je je outfit tot een feestje maken met deze trendkleuren. You can do this girl!

Begin met de details

Je kunt er natuurlijk helemáál voor gaan en VA-VA-VOOM, een rood-roze outfit uit de kast toveren. Maar niet alle ladies zijn goed met deze hysterische kleurencombo. Dus vind je een rood-roze outfit  een tikje spannend? Begin dan bij de accessoires. Trek bijvoorbeeld een roze shirt aan en combineer  deze met rode schoenen. Of draag een rode broek met een roze bandana in je haar. Maar ook roze  schoenen met een rode tas zouden erg leuk zijn, dan kun je je outfit lekker safe houden 😉

Denk in pastel

Je hoeft niet perse allemaal felle kleuren te combineren en als een regenboog door het leven te gaan.  Pastel roze of vintage rood zijn ook prachtig. Deze kleuren knallen namelijk net iets minder waardoor  jij je er waarschijnlijk een stuk comfortabeler bij voelt. En niet de hele dag het gevoel hebt dat iedereen  naar jou kijkt. En als mensen dat wel doen is het omdat je een prachtige vrouw bent.

Instagram @claartjerose

Instagram @claartjerose

Eerst even uitproberen

Je hebt de outfit uitgekozen en je wordt er helemaal happy van. Je weet alleen nog niet of de mensen om je heen dat ook worden. Test het dan eerst even op een lunch met vriendinnen en vraag wat  zei ervan vinden. Dan vieren ze dit kleurrijke festijn met je mee of ze helpen je misschien met tips en tricks om je outfit wel helemaal tot een succes te maken. Sharing is caring!

Blijf dicht bij jezelf

Trek niets aan wat waar je, je niet oké bij voelt. Mijn tip: doe wat je leuk vind en ga vooral verkleed als jezelf! Je hebt er namelijk niets aan om een dag lang je niet op je gemak te voelen door een kledingkeuze die super stylish is maar totaal niet jouw ding. Mijn allergrootste tip is dus: experimenteer en doe waar je je goed bij voelt!

wendyOver Wendy

Wendy Lammerschaag is freelance journalist en schiet het liefst de hele dag adembenemende foto’s. Nieuwsgierig? Je kunt dit volgen op Style Day en haar Instagram.

You Might Also Like