Featured TRAVEL

TIP: DE MOOISTE STRANDEN VAN HET GRIEKSE EPIRUS

juli 29, 2016

Reisjournaliste Katja Brokke maakte een one girl road trip door Epirus: een onontdekt stukje Griekenland grenzend aan Albanië. Voor Tête-à-Tête ging ze op zoek naar de mooiste, ongerepte strandjes rond het idyllische kustplaatsje Parga.

Alonaki
Alonaki (3)

Op zo’n halfuurtje rijden van Parga ligt Alonaki. Het mooie strand is een echte local hangout, toeristen zul je er niet zo snel zien. Rotsen zorgen de hele dag voor schaduwplekken en de Ionische Zee is kristalhelder, warm en stil. Picknicktas en –kleed mee en je bent de hele dag zoet. In het hoogseizoen (zomer) is de kleine truck met koude drankjes en snacks geopend. Waar? Rijd vanaf Parga de snelweg op richting Preveza en neem de eerste afslag na Ammoudia, richting Alonaki en volg de borden tot het strand. Je auto parkeer je ergens onder een boom.

Minimini (2)

Als je vanaf Alonaki langs de kust verder richting het noorden rijdt, kom je na tien minuten langs een privéstrandje. Voor twee personen of een gezin, meer past er niet op. Wat je hebt als je de eerste bent? Een plekje voor jou alleen, niemand waar je de blauwe zee mee hoeft te delen en niemand in de buurt waarvoor je je bikini iedere keer recht moet trekken (laat die bil lekker). Vergeet je parasol niet!

ScalaScala (1)

Als je maar zo dicht mogelijk langs de kust verder rijdt, en dus af en toe naar rechts afslaat, kom je vanzelf bij Skala. Hoewel het strand zelf misschien niet heel aantrekkelijk is (weinig zand, veel steen), is het water er helderder en stiller dan op de andere strandjes. Ook dit is een lokale favoriet. Voor de ansichtkaartuitzichten klim je naar boven op de rotsen.

SarakinikoSarakiniko (1)

Ten noorden van Parga ligt ook een strand dat de moeite waard is. Niet heel erg hidden, maar het zand is wit en het water blauw. En voor het gemak staan er ligbedden en parasols en kun je voor een Griekse salade en ouzo terecht bij een van de taverna’s. Rijd vanuit Parga in noordelijke richting via Anthousa naar Agia. Neem de eerste afslag na het stadje naar Sarakiniko. Het strand is ook bereikbaar per boot vanuit Parga.

AcrotheaAcrothea

Katja overnachtte in Parga in Hotel Acrothea dat aangesloten is bij Guest Inn. Het hotel heeft kamers met het mooiste uitzicht ever en eigenaar Dimitris is ontzettend behulpzaam. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar de hidden gems van de regio. Om er te komen, vlieg je in nog geen drie uur met TUI van Amsterdam naar Preveza, om vanaf het vliegveld met een autootje naar Parga te rijden. Een dikke vette aanrader dus!

You Might Also Like