Featured FOOD

RECEPT: VALENTIJNSCOCKTAIL MET ECHTE ROZENBLAADJES

februari 12, 2016

Rozen zijn onlosmakelijk verbonden aan Valentijnsdag. Is een bosje rozen geven met Valentijn voor jou iets te afgezaagd? Dan is dit feestelijke recept perfect: rozen, maar dan nét anders.

Je liefje verrassen met deze huisgemaakte cocktails maakt jullie Valentijnsdag in één klap een succes. Als je iets helemaal zelf maakt, kun je er zoveel liefde in steken. Daarom zit er in dit recept heerlijke zelfgemaakte rozenwater. Als dat geen liefde is!

Nodig? (voor 4 glazen)

  • 1 theelepel zelfgemaakte rozenwater
  • 250 ml droge witte wijn
  • 250 ml bruisend mineraal water
  • 20 eetbare rozenblaadjes
  • Glazen
  • Pan
  • IJsblokjes

En dan?  

Eerst maken we het rozenwater. Hiervoor mix je twee koffiekopjes suiker en een koffiekopje water in een kleine pan. Verwarm het mengsel op een gemiddelde temperatuur en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Zet het vuur op z’n laagst en voeg ongeveer vijftien van de eetbare rozenblaadjes toe. Laat het mengsel vijftien minuten sudderen maar zorg ervoor dat het niet gaat koken. Na een kwartier laat je het mengsel twee tot drie uur afkoelen. Haal de rozenblaadjes er uit.

Dan is het tijd om de cocktail samen te stellen. Pak twee van je mooiste glazen en doe er ijsblokjes in. Voeg naar smaak de rozenwater, bruiswater en wijn toe en decoreer je lovedrink met eetbare rozenblaadjes. Cheers!

Tip: voor een alcoholvrije cocktail vervang je de wijn door een frisse witte druivensap of een alcoholvrije wijn 😉

_VDH3782

Credits: mooiwatbloemendoen.nl

You Might Also Like