Featured FOOD

RECEPT: SMEUÏGE NUTELLA BROWNIES

maart 29, 2016

Je hoeft echt geen bak-genie te zijn om deze Nutella brownies te maken. Dit hemelse baksel is zó makkelijk om te fixen dat met dit recept Heel Holland straks écht Bakt.

Bakken hoeft geen hogere wiskunde te zijn. Alhoewel, soms lijkt het wel zo. Ik maakte laatst voor het eerst macarons en daar komt veel bij kijken. Maar het kán ook makkelijker. Met dit recept maak je heerlijke smeuïge brownies (je weet wel, die zo lekker aan je gehemelte plakken) met ingrediënten die je waarschijnlijk NU al in je keuken hebt liggen. Het hoofdingrediënt: Nutella. Hier zit namelijk al vet, melk en chocolade in dus hoef je er niet veel meer bij te knallen voor een heerlijke brownie. Let’s do this! IMG_2331

Nodig:
  • 300 gram Nutella
  • 60 gram bloem
  • 2 eieren
  • Optioneel: handje walnoten

IMG_2332

Doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de Nutella in een ruime kom. Lik je spatel af 😉 Roer met een vork vervolgens de twee eieren door de chocoladespread. Als het mengsel glad is, voeg je 60 gram bloem toe en roer je het door tot je geen wit meer ziet. Gooi wat stukken walnoot of andere noten naar keuze in het mengsel. Doe wat bakpapier in een cakevorm en bestrijk het papier met boter. Giet vervolgens het beslag in de vorm en bak het zo’n 20/30 minuten in de oven. Hoe langer je hem bakt, hoe steviger hij wordt. Serveer de brownie direct uit de oven met een bolletje vanille-ijs. Eet smakelijk!

brownIMG_2337Foto’s: Hajar Scholten

You Might Also Like