Featured FOOD

RECEPT: MINI OREO CHEESECAKES

november 22, 2015

Hoe schattig zijn deze mini cheesecakes? Door de room te vervangen door magere kwark, zijn deze lekkernijen nét iets minder sinful dan een full-fat punt cheesecake. De enige vraag is: kun je het laten bij één minicheese of eet je ze allemaal op?

Nodig (voor 6 cheesecakes)

  • 200 gram (light) roomkaas
  • 150 Griekse yoghurt 0% vet
  • 50 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extact
  • 1 ei
  • 10 Oreo koekjes

Doen:

Verwarm de oven op 150 graden. Mix de roomkaas, yoghurt, suiker, vanille extract en eieren tot een zijdezachte massa. Leg de muffinvormpjes in je muffinbakvorm en leg een hele Oreo op de bodem van de vorm. Schep een lepel van het cheesecake beslag op de Oreo en herhaal tot je zes muffins hebt gemaakt. Verkruimel bovenop de vormpjes nog wat van de overgebleven Oreo-koekjes. Bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven. Dan nu de allermoeilijkste stap: Laat de cheesecakes minimaal 3 uur rusten in de koelkast. Geniet!

Verdeel het cheesecake beslag over de muffinvormpjes

Verdeel het cheesecake beslag over de muffinvormpjes

Verkruimel de overgebeleven koekjes over het beslag

Verkruimel de overgebleven koekjes over het beslag

En smullen maar...!

En… Smullen maar!

You Might Also Like