Featured FOOD

RECEPT: KAASVLINDERS MET ZONGEDROOGDE TOMAAT

januari 25, 2016

Wat is er lekkerder dan snacken op kaasvlinders? Snacken op zelfgemaakte kaasvlinders! Deze zoutjes zien er best ingewikkeld uit maar je zult verbaasd zijn hoe símpel ze te maken zijn.

Sanne-Koekenbier-drawing-keukengerei-1080px

Vaak heb je alle ingrediënten voor kaasvlinders al in huis. Je hebt er namelijk maar twee nodig: kaas en bladerdeeg. Maar ik maak een íets meer fancy versie, met zongedroogde tomaten. Zien ze er niet super cute uit?

Nodig (voor ongeveer 20 vlinders)

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram zongedroogde tomaten
  • 200 gram geraspte kaas naar keuze
  • snufje zwarte peper

IMG_4556 (2)Doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien terwijl je de zongedroogde tomaten in hele kleine stukjes snijdt. Rasp – als dat nodig is – de kaas. Ik heb een mix van oude kaas en Parmezaanse kaas gebruikt, omdat dat lekkere pittige kazen zijn. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg zo op een snijplank dat het deeg één grote rechthoek vormt. Druk met je vingers het bladerdeeg aan elkaar vast. Strooi de zongedroogde tomaten, kaas en wat gemalen zwarte peper over het deeg. Pak vervolgens het deeg aan het lange eind van het deeg vasten rol naar het midden. Doe hetzelfde met de andere kant, zodat het er zo uitziet.

IMG_4576 (2)IMG_4586 (2)Leg het deeg vervolgens minimaal 30 min in de koelkast, of – als je net als ik ongeduldig bent – 15 min in de vriezer. Dit doe je om het deeg wat steviger te maken, zodat je er makkelijk plakjes van kunt snijden. Snijd met je scherpste mes plakjes van maximaal 5 centimeter. Leg je vlindertjes 15 min (of tot ze lekker goudbruin zijn) in de oven. Geniet ervan!IMG_4602 (2)IMG_4625 (2)Foto’s: Hajar Scholten

You Might Also Like