Featured FOOD

RECEPT: JAMIE OLIVER’S VLUGGE AZIATISCHE VISKOEKJES

september 5, 2017
jamie

Lekker, snel en simpel. Deze viskoekjes moet je een keer maken, trust us!

Als mega-fan van Jamie Oliver heeft Hajar al zijn boeken in de kast liggen. Dinnerparties bij haar thuis gaan vaak samen met het zo goed mogelijk nabootsen van Jamie’s recepten. Heel leuk, maar soms ook wel tijdrovend. Maar nu komt Jamie een nieuw kookboek en het is the best ever.Met alleen recepten waar je maar 5 ingrediënten voor nodig hebt. Een van Hajar’s favorieten zijn de viskoekjes en omdat iedereen deze moet proberen deelt ze het recept.

VOOR 4 PERSONEN – BEREIDINGSTIJD 22 MINUTEN

9789021566665-5-ingredienten-jamie-oliver-coverNodig

1 stengel citroengras

6 cm verse gemberwortel

½ bos verse koriander (25 g)

500 g zalmfilet, zonder huid, graten verwijderd

4 tl chili-jam (verkrijgbaar bij speciaalzaken of online)

Aan de slag

Kneus de stengel citroengras op je werkvlak en trek het harde buitenste laagje eraf. Schil de gemberwortel en hak hem samen met de zachte binnenkant van het citroengras en de meeste koriander (met steeltjes en al) fijn. Houd een paar mooie korianderblaadjes apart en leg ze in een kommetje koud water. Snijd de zalm op het fijngehakte mengsel op je plank in blokjes van 1 cm en schuif de helft van de zalm opzij.

Hak de resterende helft superfijn – tot een soort puree – en meng er de grovere stukjes zalm, een snufje zeezout en zwarte peper door. Verdeel het mengsel in 4 porties en kneed er ongeveer 2 cm dikke koekjes van.  Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag met 1 eetlepel olijfolie op matig hoog vuur. Bak de koekjes 2 minuten aan elke kant, of tot ze mooi goudbruin zijn. Schep de chili-jam op de viskoekjes, giet een scheutje water in de pan, zet het vuur uit en kantel de pan zodat het water langs de koekjes vloeit. Serveer de koekjes met de uitgelekte korianderblaadjes. Eet smakelijk!

You Might Also Like