Featured FOOD

RECEPT: GEZONDE GRANOLA CUPS MET KOKOSYOGHURT (VEGAN)

maart 11, 2016

Ben jij ook zo’n fan van muesli en yoghurt in de ochtend? Ik ook! Dit gezonde begin van de dag kan alleen wel een beetje saai worden, daarom dit receptje voor überschattige ontbijtcups. Yoghurt met muesli maar dan nét anders.

De lente staat voor de deur. Dat betekent niet alleen dat de bloemetjes gaan bloeien, de dagen langer worden en de rokjes eindelijk weer uit de kast worden gehaald. Dit is óók het seizoen van de ontbijtjes, ik noem Pasen, Moederdag en Vaderdag bijvoorbeeld. Natuurlijk is het makkelijk om dan naar de croissants en pannenkoeken te grijpen. Maar wie een beetje op de lijn let en tóch een vrolijk ontbijtje wil, kan dit super simpele gerecht maken. Vullend, vegan, met veel vezels én fruit. Aanrader!IMG_5366 (3)

Nodig? (voor 6 cups)

50 gram muesli of havervlokken

1 rijpe banaan

50 gram zuivelvrije yoghurt

optioneel: 2 eetlepels agavesiroop

paar stuks frambozen en bosbessen

Muffinvormpjes en muffintin

Doen?

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Prak vervolgens de banaan in een grote kom met een vork tot een papje en voeg, als je van lekker zoet houdt, nog twee eetlepels agavesiroop (of als je geen vegan bent, honing) toe. Strooi de muesli in de kom en roer goed door.cupsDuw vervolgens een schepje van mengsel in een muffinvormpje en zorg ervoor dat er een kuiltje in het midden vrij is voor de yoghurt en vruchten. Herhaal vijf keer en leg de muffintin met de vormpjes erin vervolgens in de voorverwarmde oven. Na 10-15 minuten haal je de cups uit de oven en laat je ze nog een paar minuten afkoelen.

IMG_5387 (2)Als je cups zijn afgekoeld kun je ze gaan vullen. Lepel voorzichtig wat yoghurt in de kuiltjes en maak de granola cups af met de frambozen en bosbessen. Tip: maak je deze heerlijkheden voor Pasen? Duw er een lekker paaseitje in. De combinatie van muesli, yoghurt en een klein beetje chocolade is echt goddelijk. Geniet ervan!

IMG_5394 (3)Foto’s: Hajar Scholten

You Might Also Like