Featured NEWS TRAVEL

PERSREIS: TAKE ME TO BRUSSELS

juli 8, 2017
Brussel

Het zijn de krenten uit de journalistieke pap: de perstrips. Dit keer mocht Tête-à-Tête mee naar de stad van de zachte G, Manneke Pis en goddelijke wafels met aardbeien. Onze redacteur Nina ging op pad naar Brussel en ontdekte de állerfijnste plekjes voor een weekendje weg. 

Je moet weten dat ik als PR lady eigenlijk altijd aan de andere kant van de lijn heb gestaan. Het régelen van de persreisjes in plaats van zelf in de watten gelegd worden. Dus of ik even mee wilde op deze toffe reis? Natuuuuurlijk! Goed, wat weet ik eigenlijk allemaal over Brussel, was mijn volgende gedachte. Ik ben er een keer op het vliegveld geweest, om over te stappen. But thats about it. Dus volledig blanco en een beetje zenuwachtig stapte ik in de Thalys. Want als je mij een beetje kent weet je dat ik nogal een kat uit de boom kijk-persoon ben. En nu moest ik me dus drie dagen gaan vermaken met total strangers. Challenge accepted!

Eerst tijd voor een portie research voor om in de stemming te komen. Brussel is de hoofdstad van België en telt als gemeente ongeveer 180.000 inwoners. De stad barst van de imposante monumentale gebouwen maar wordt ook gekenmerkt door moderne street art. Een heerlijke stad om urenlang rond te wandelen dus. Daar kwam ik direct achter bij aankomst. Hou je van moderne kunst? Neem dan vooral een kijkje bij het Wiels, ook wel het Afwezige Museum.

Food

chezDe Belgen zijn echte Bourgondiërs en daar HOU ik van. Slaat de klok rond het middaguur? Tijd voor wijn! Lunchen doen ze hier uitgebreid en na werk is het tijd voor een aperitief of apéro, zoals de locals het noemen. Ga hiervoor naar de levendige buurt Chatelain, waar je op woensdag op de farmersmarket heerlijke kleine hapjes kunt eten en goede wijn of speciaal bier kan scoren. Ga voor een uitgebreide brunch naar Le Grand Central en waan je even in een hippe wijk in New York. Het interieur is indrukwekkend en het menu eerlijk en seizoensgebonden. Voor diner is Chez Augusta een aanrader. Mooie wijnen en lichte gerechten met veelal biologische seizoensproducten. En mijn absolute favoriet: San Bruxelles van chef Sang-Hoon Degeimbre voor zowel lunch als diner. Prachtige, verfijnde gerechtjes met zó veel smaak. Hier mag je me voor wakker maken! (wel even van tevoren reserveren trouwens.)

Four Points Brussels & Aloft Brussels Hotelimg_1063

Natuurlijk moest er ook geslapen worden en dat deden we de eerste nacht in het Four Points Brussels Hotel. Dit hotel is gelegen in één van de leukste buurt van Brussel, met veel hippe winkeltjes, leuke eetspots en Avenue Louise, de PC Hooftstraat van Brussel, om de hoek. Ontbijten doe je in hun net geopende Root Market en geloof me, daar wordt je blij van. De tweede nacht verbleven we in het Aloft Brussels Hotel, het zusje van het W hotel. Hier houden ze van lokaal talent en die steunen ze door geregeld leuke events te organiseren in hun W XYZ Bar. Hou dus vooral de agenda in de gaten! Het net geopende terras was mijn favoriete place to be. Palmbomen, schommels en cocktails. Wat wil je nog meer?

Chocolade

België en chocolade zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Brussel zit dan ook vol met chocolatiers met prachtige mouth watering creaties. Een aanrader voor de echte liefhebber is een chocolade workshop. Voordat je begint met het creëren van jouw eigen chocola, die je mag versieren met nog meer lekkers, krijg je een tasting. Laurent Gerbaud van Chocolatier Gerbaud legde uit dat de kunst van de chocola te vergelijken is met het maken van wijnen. De kwaliteit ligt aan veel verschillende factoren. Denk aan het land van origine van de cacaoboon, het percentage cacao en cacaoboter en de toevoeging van suiker en melk. Zo begonnen en eindigden wij met een in plastic verpakt fabriekschocolaatje en proefden we daartussen chocola met verschillende soorten cacao, vullingen en hoeveelheden toegevoegde cacaoboter. Het verschil in kwaliteit en smaak is enórm.

img_0908Conclusie?

Dus, was mijn officiële Brussel ontmaagding een beetje geslaagd? Dat én meer. Zoek jij deze zomer nog een toffe stedentrip die niet te ver van huis ligt: ga naar deze prachtige Belgische stad. Voor een kneitergezellige sfeer, mooie mensen, verrukkelijk eten en next level winkelen. Wanneer mag ik weer?

 

You Might Also Like