Featured FOOD TRAVEL

PERSREIS: NAAR DE APPELBOOMGAARDEN VAN JILLZ

september 27, 2016
SAM_7740

Als je door Heineken wordt uitgenodigd om af te reizen naar de appelboomgaarden waar Jillz wordt gemaakt (mijn lievelings terrasdrankje, ik zeg het maar even), dan zeg je natuurlijk geen nee. En dus stapte ik vorige week in de auto richting Aubel.

Ik hoor je denken: Aubel? Dat ligt toch eh..? Dat is in Luik, België ja. Best een rit (ruim twee uur), maar zeker de moeite waard voor wat ons deze dag op het programma stond. Met een select groepje pers kregen we namelijk een sneak peak bij de appelboomgaarden van Heineken en een tour door de fabriek waar outsiders niet zomaar binnenkomen. We leerden een hóóp over het merk, appels, en natuurlijk waren de glazen continu gevuld. Ik kan je zeggen: je kan het slechter treffen. Nu kan ik een hoop lullen, maar het je natuurlijk ook gewoon laten zien, reis je mee naar Aubel?

De trip

Na een paar hobbelige paadjes komen we aan bij de boomgaarden. In Nederland is het die dag niet te doén qua weer, maar in België heerst zon en perfectie! Dan nog even een appetijtelijke lunch, een paar glaasjes met puur sap uit de appels en het feestje is compleet. Op rechts trouwens een aantal appels die van bínnen ook helemaal rood zijn, het schijnt te bestaan.Schermafbeelding 2016-09-26 om 22.15.41
Aubel, de authentieke plaats in Luik waar de ciders van Heineken worden gebrouwen. Goh, lijkt me nou ook niet echt een straf om hier te werken.
SAM_7460
Goed idee trouwens: pimp je Jillz. Als een echte cocktail met ijsklontjes, muntblaadjes en citroen.
DSC07892
Best bijzonder hoor, om op de plek te staan waar ‘het’ dan allemaal gebeurt. September en oktober zijn de ideale maanden om appels te plukken. Op een goede dag kunnen hier zo twintig ton appels per dag worden geplukt.SAM_7410
Via een speciale machine worden de appels als het ware uit de boom ‘gedrild’. Enne, wist je dat er zo’n 250 soorten verschillende appels zijn waarvan cider kan worden gemaakt? Niet hè?Schermafbeelding 2016-09-26 om 22.18.13
Het is dat ik tikken veel te gezellig vind, maar anders zou ik nú overstappen naar deze baan: in de fabriek werken waar Jillz wordt gemaakt. Drie keer raden wat er in dit totaal niet instawaardige vatje op links zit… #lekkermutsjeook. En ook na het bezoek in de fabriek klinken de glazen weer. Iets met een zwaar leven enzo.Schermafbeelding 2016-09-26 om 22.15.52
De conclusie van deze trip? Cider is helemaal de shit. Maar echt. Ik laat de wijn even voor wat ‘ie is, en bestel op het terras voortaan een appeltje 2.0. En nu dacht ik dus dat ik alleen Jillz lekker vond, maar het blijkt dat Heineken nu nog meer varianten heeft die te gek smaken. Apple Bandit bijvoorbeeld, een nieuwe cider voor zowel mannen als vrouwen (ook lekker in peersmaak trouwens.) Mijn andere favorieten? Old Mout kiwi & lime en Blind Pig in blueberrymaak. Zelf ook aan de cider? Bij deze barretjes zijn de nieuwe smaken nu al te verkrijgen. Amsterdam:  Cafe Finch, Cafe de Walvis en Mason Street, Utrecht: Louis Hartlooper, Leiden: Café van Engelen, Den Haag: Rootz en Delft: Konings Huys. Drink er eentje op mij, cheers!Cider Portfolio

Dit artikel is in samenwerking met Heineken gemaakt.

You Might Also Like