Featured TRAVEL

PERSREIS: MET JET AIRWAYS NAAR INDIA

december 13, 2016

Of we misschien een weekend naar India wilden om de rechtstreekse vlucht van Jet Airways te testen en de wondere wereld van Mumbai te ontdekken. Holy moly! Dat wilden wij! Redacteur Ellis stapte daarom gelijk in het vliegtuig en neemt je mee op avontuur. 

Ik hoor je denken: “Een weekend naar India? Dat kán toch helemaal niet?” Ook mijn eerste gedachte want met een ruim 8 uur durende vlucht en 4,5 uur tijdsverschil blijft er verdacht weinig tijd over. Tóch heb ik twee volle dagen kunnen genieten van Mumbai en omgeving. Het werd een trip vol verwennerijen, bijzondere indrukken en memorabele herinneringen. Met speciale dank aan Jet Airways, Sahara Star Hotel en Aamby Valley City.

Foto1

Business class vliegen: yeah baby!

Daar stond ik dan op een donderdagochtend: krijtstreepbroek, strak gestreken witte blouse en m’n hoogste hakken. Ik mag dan heel wat uurtjes hebben afgevlogen… nog nooit business class en dit bucketlist-dingetje wilde ik in stijl afstrepen!  Ik kan niet anders zeggen dan dat business class vliegen met Jet Airways een feestje is. Wat een o-ver-heerlijke luxe! En dit begint al op het vliegveld, waar je in alle rust kunt wachten op je vlucht in de business lounge. In het vliegtuig word je vervolgens verrast met een glas champagne waarna je een rustige vlucht tegemoet gaat in je eigen privé hutje. Voetjes omhoog, filmpje aan (waar je een bakje popcorn bij krijgt) en chillen maar. Hier kan ik wel aan wennen, hoor.

Foto2

Opvallend vond ik de oprechte vriendelijkheid van het personeel. Iets wat ik vaak mis op andere vluchten. Ik voelde me echt een prinses die in de watten werd gelegd. En dan komt nog het allerbeste: je stoel kun je helemaal plat naar achter klappen zodat je écht even lekker kunt slapen! Om na een paar uurtjes wakker te worden in het mooie Mumbai.

Mumbai

Om heel eerlijk te zijn was ik een béééétje bevooroordeeld met betrekking tot India. Genoeg positieve verhalen gehoord hoor, maar het idee van de e-nor-me drukte, chaos, stank, armoe en vrouwendiscriminatie maakten het land niet perse heel aantrekkelijk in mijn ogen. Des te groter de verrassing, toen Mumbai een best ontwikkelde havenstad bleek te zijn en de omgeving groener dan groen. En na een kort nacht in het Sahara Star hotel konden we het allemaal gaan ontdekken.

Foto3

We begonnen onze reis met een korte Mumbai City Tour waarbij we allereerst de grootste openlucht wasserette van Mumbai’s sloppenwijken bezochten: Dhobi Ghat. Hier wassen Dhobis het linnen van Mumbai’s grootste hotels en ziekenhuizen. Zover je ogen kunnen kijken zie je was hangen. In de middag bezochten we de Crawford Market voor groente, fruit en specerijen. En natuurlijk plakten we er een klein souvenir shop-rondje aan vast om onze lieverds thuis met iets leuks te kunnen verrassen.

Foto4

Mag ik hierbij zeggen dat ik me stiekem best wel fijn en veilig voelde in de stad? Als vrouw wordt je door mannen niet aangesproken – en dat is eigenlijk wel lekker rustig, geen extreme stank, de verkooptechnieken waren niet zo agressief als verwacht en de drukte… zodra je bent gewend aan het constante getoeter valt alles te overzien. Maar India is natuurlijk meer dan enkel stad en daarom pikte onze chauffeur ons ’s middags op, om na een Indiaanse lunch bij het Leopold Café (probeer de kip Tandori), af te reizen naar de bergen.

Foto5

Houten hutjes en spelende aapjes

Deze city girl maak je op vakantie extreem blij met een paar dagen buiten de stad. Om in alle rust bij te komen van het nogal hectische, drukke leven dat ik leid. Wanneer je in Mumbai bent raad ik je dan ook aan om net als ik naar Aamby Valley City te gaan. India’s mooiste planned city, gebouwd op een heuvel, tussen de Sahyadri bergen en aan het oh zo blauwe water.

Foto7

Hier slaap je in schattige houten hutjes waar ’s nachts de aapjes op de daken spelen, diner je in Ibiza-style restaurants (ga naar Mabruk Mediterranean Restaurant), kom je helemaal tot jezelf in de gloednieuwe spa of doe je je tegoed aan watersporten of een middagje sky diven. Zo kroop ik op een jetski en schreeuwde ik de longen uit mijn lijf. ZO. ZO. COOL.

Foto11 Foto9 Foto10

All good things come to an end en zo ook deze reis naar India. In twee dagen zag ik zowel stad als land; meer dan ik ooit had durven dromen. In twee dagen kon ik een glimp opvangen van het Indiase leven: tradities, geschiedenis en cultuur. En in twee dagen stal India mijn hart. Midden-India welteverstaan, want over het Noorden van India heb ik weer heel andere verhalen gehoord en ik ben nog niet bereid ook dit gedeelte een kans te geven. But hey, tegen alle verwachtingen in staat India ineens op mijn travel-wish-list en ook dát had geen mens durven dromen.

Foto’s: Bas Geerdink

You Might Also Like