Featured NEWS TRAVEL

PERSREIS: MET GOOGLE NAAR BRUSSEL

juli 26, 2016

Als je door Google wordt uitgenodigd om een uitstapje naar Brussel te maken, dan zeg je geen nee. Gastredacteur Ellis Clay stapte in de Thalys en bezocht het Google kantoor, leerde álles over de nieuwste Google apps en at uiteraard overheerlijke wafels in de stad.

Daar stonden we dan, om 8 uur ’s ochtends op het Centraal Station in Amsterdam. Met een groep journalisten vertrokken we richting onze Zuiderburen om een kijkje te nemen in de wereld van Google. Een croissant en koffie in de ene hand, een Google telefoon in de andere.

We Want Adventure

Goed om te weten: ik ben Google fan. Verknócht aan mijn Iphone, dat dan weer wel. Maar de meeste apps  voor freelancers die ik zowel privé als zakelijk gebruik (en nogal vaak) zijn toch echt van Google. Google Maps, Google Drive, Gmail, Google Translate, Google Docs, Google Chrome, Google Sheets en bijvoorbeeld Google Slides. Google’s nieuwste project is echter een we heel bijzondere, voor zowel reisjournalisten, kunstaanbidders en tech liefhebbers: het digitaal en visueel maken van musea en kunststukken.

Google Street View

Als reisjournalist pluis ik vaak een stad helemaal uit voor ik er naar toe ga en ja, daar gebruik ik ook Google Street View bij. Maar wist jij dat je met Street View ook bij verschillende musea, restaurants en winkels kunt binnenlopen? Ik testte het met het bekende Strip museum in Brussel. Tijdens de lunch bij Google nam ik een 360 graden kijkje binnen en nog geen uur later kon ik het museum met eigen ogen bewonderen! Ook het Rijks in Amsterdam kun je nu op je dooie gemakje thuis vanaf de bank bezoeken. En wanneer ik heimwee heb naar New York, maak ik gewoon een digitaal uitstapje door met Street View MoMa te bezoeken. Best lekker eigenlijk: zonder ellenlange rijen en honderden toeristen cultuur snuiven wanneer joú dat uitkomt.

We Want AdventureWe Want AdventureWe Want Adventure

Google Arts & Culture

Hartstikke handig dus, maar het digitaliseren van kunst zorgt er ook voor dat het nooit en te nimmer verloren gaat. In de app Google Arts & Culture worden dan ook kunststukken verzameld van over de hele wereld. Zoek werk op van je favoriete kunstenaar en probeer vooral eens in te zoemen op één van zijn/haar werken. Je ziet details die in een museum aan je voorbij gaan (eerlijk is eerlijk: in een museum sta je niet met je neus bovenop een schilderij). Bij het zelfportret van Vincent van Gogh kon ik nu bijna zijn snorharen tellen ;-). Met het kunstwerk ‘De val der opstandige engelen’ van Breugel in Brussel gaat Google echter nog een stapje verder door een 360 graden animatie aan te bieden. De engelen en demonen vliegen letterlijk om je heen. 3D-brillen, virtual reality brillen… ik word er eigenlijk altijd alleen maar misselijk van. Maar jongens, echt, dit moet je zien!

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben toch best een beetje onder de indruk hoor over wat ze bij Google allemaal doen. Alleen nu niet vergeten dat de echte wereld zich niet digitaal afspeelt, dus hup Brussel in om net als wij de dag af te sluiten met een Brusselse wafel, Vlaamse frieten en een Belgische biertje.

We Want Adventure We Want Adventure

Over Ellis
Ellis Clay is schrijven. En Amsterdam. Reizen. Smulpaap én eventplanner zijn, en man, eigenlijk nog een hele hoop meer. Bezoek hier haar website. En voor hele fijne travelplaatjes, foodkiekjes en andere gekte, ga je als je wiedeweerga naar haar Instagram-account

Photocredits: Mandy Brander

You Might Also Like