Featured TRAVEL

OUD & NIEUW IN HET BUITENLAND? DEZE STEDEN ZIJN HET LEUKST

december 28, 2015

Een jaartje geen zin in oliebollen en appelflappen? De jaarwisseling eens compleet anders vieren? Dit zijn, volgens Hotels.com, de zeven topbestemmingen om oud en nieuw te vieren. Alvast een gelukkig nieuwjaar!

Mijn goede voornemen is – zoals ieder jaar – nog meer van de wereld zien. Wat is er dan beter dan het jaar direct goed aftrappen door oud en nieuw in het buitenland te vieren? Deze steden staan ab-so-luut in de categorie ‘moet je bezocht hebben met de jaarwisseling’.

Sydney, Australië

Ieder jaar op oudjaarsdag in het nieuws, want de Australiërs vieren als een van de eersten op aarde de start van het nieuwe jaar. De beelden van de waanzinnige vuurwerkshow in Sydney gaan daarom de hele wereld over. Maar het zelf een keer met eigen ogen zien is natuurlijk nog veel leuker. Meer dan een miljoen toeschouwers verzamelen zich bij de haven van de stad, voor de show. Het feit het in Australië in december zomer is, is natuurlijk ook een leuke bijkomstigheid.

Rio de Janeiro, Brazilië 

Night in Rio de Janeiro, BrazilOp Carnaval na is oud en nieuw het grootste evenement van de Braziliaanse stad. Groots feesten in de straten van Rio is fantastisch. Maar wat dacht je van heerlijk met je tenen in het zand het glas heffen. Als dat geen geweldige start is van je nieuwe jaar, weet ik het ook niet!

Tokio, JapanFireworks celebrating over Tokyo cityscape at night

Never a dull moment, in de Japanse hoofdstad. De partyanimals onder ons weten het misschien al, het nachtleven in Tokio is hartstikke upcoming. De allerbeste dj’s geven hier grote feesten tijdens de jaarwisseling.

Kaapstad, Zuid-Afrika

City of Cape Town, South Africa. Cape Town is the second largest city in South Africa and is the capital of the Western Cape Province.; Shutterstock ID 151538411

De jaarwisseling de héle nacht in de buitenlucht vieren? Het is in Kaapstad de normaalste zaak van de wereld. Naast vuurwerk wordt er speciaal voor oud en nieuw heel veel streetfood aangeboden en kun je genieten van allerlei buitenshows. Aan de waterkant van de haven dansen meer dan 80.000 mensen op de traditionele Afrikaanse muziek, heel bijzonder!

Goa, India 

oudgoaMisschien wel de meest bijzondere ervaring van deze lijst. Helemaal weg van de drukte van het normale leven. Op een luxe resort op het strand, lekker alleen met je vrienden of je lover. Goa is een paradijsje, waar je kunt genieten van je privacy, maar ook een groot strandfeest kunt bezoeken. Eén ding is in ieder geval zeker: hier begin je het jaar ontspannen.

Berlijn, Duitsland

oudberlijnVan al deze locaties het meest dichtbij huis, maar zeker niet minder leuk. Eigenlijk is de relaxte sfeer van de Duitse hoofdstad niet na te bootsen. Voor de jaarwisseling wordt de sfeervolle stad verlicht door kleurrijk vuurwerk en wensen mensen total strangers een gelukkig nieuwjaar op het plein bij de Brandenburger Tor.

Las Vegas, Amerika

oudlasDeze lijst is natuurlijk niet compleet zonder: Sin City. Deze stad slaapt nooit, dus vier de jaarwisseling uitzinnig en uitbundig in Vegas. De strip wordt omgetoverd tot één groot feest met verschillende podia met live muziek. En dan is er nog het vuurwerk. Om 12 uur stipt verlichten de casino’s de stad met ongelofelijk mooi siervuurwerk. Wellicht kun je het jaar gelijk goed beginnen, door een gokje te wagen aan de roulettetafel? It might be your lucky night. Viva Las Vegas!

You Might Also Like