Featured TRAVEL

ONVERWACHT TOFFE STEDENTRIP: WARSCHAU

december 8, 2016

Grote kans dat Warschau niet bepaald bovenaan jouw lijstje van must-see steden staat. Toch is de Poolse hoofdstad absoluut een aanrader wanneer je een weekendje weg wilt, maar niet al te veel geld en/of tijd te spenderen hebt. Redacteur Elise Mooijman vertelt waarom.

Voor een paar tientjes scoor je al een retourtje en uit eten gaan kost geen drol. What’s not to like? Op de ‘Old Town’ na, straalt de hoofdstad van Polen een sterke sovjet-vibe uit. Betonnen gebouwen, weinig kleur en smoezelige voorsteden. Nou denk je misschien: dat klinkt niet heel aantrekkelijk. Think again! Het is júist dit contrast met het westen van Europa dat een bezoekje aan Warschau interessant maakt. Onder de grijs-ogende bovenlaag van Warschau, zit namelijk een bruisende stad verborgen. Hieronder slechts een greep uit de Poolse pareltjes.

war2
The Old Town

Om te beginnen ‘The Old Town’, het kleurrijke hart van Warschau. Het contrast tussen het oude centrum en de rest van de stad is enorm. Kleine, kiezelstenen straatjes en schattige winkeltjes; Het lijkt net een oud schilderij. Dat terwijl de rest van de stad toch wat grillig aan doet. Ben je een zoetekauw? Koop dan zeker een paar handgemaakte snoepjes bij Cukrowa Sowa. Daarnaast zijn de gekleurde huisjes op het Castle Square enorm Instagrammable.

Smaki Warszawy

Life’s too short to say no to cake. Zóveel taarten, zóveel keuze. Echte aanraders zijn de meringue shell taarten. Wat dacht je van passievrucht of framboos. Hmmm…. Daarnaast lijken de Poolse delicatessen die Smaki Warszawy op je bordje tovert, regelrecht uit een Michelinster restaurant te komen. Maar dan voor ongeveer 12 euro per persoon. Not bad, right? 

Hampton by Hilton

Een city trip is extra leuk als het hotel waar je verblijft een mega uitgebreid ontbijtbuffet heeft. Verse gemaakte wafels, fruitsalade, bacon, scrambled eggs, en ga zo maar door. De locatie van het Hampton by Hilton hotel is ideaal: op loopafstand van het openbaar vervoer én tientallen winkels.

Wilanow Palace

Breng wanneer je iets meer tijd hebt zeker een bezoekje aan Wilanow Palace. Het feit dat de Poolse hoofdstad tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna geheel van de kaart is geveegd, maakt een bezoekje aan dit historische paleis extra speciaal. In de winter staat de paleistuin ook nog eens vol met lichtjes!

Schermafbeelding 2016-08-28 om 09.43.45Elise is blogger, crazy cat lady, freelance journalist, reisverslaafde en tot over haar oren verliefd op een Amerikaan die hele leuke plaatjes kan schieten. Lees meer op haar blog frommysuitcase.com of neem een kijkje op haar Instagram account

Foto’s: Chris Reichard

You Might Also Like