Featured NEWS

NINA VAN WIJK: ZO OVERLEEF IK MIJN QUARTER LIFE CRISIS

maart 2, 2017

Beginnen jouw verjaardagen steeds meer reden te worden om in janken uit te barsten, in plaats van mega blij te zijn? Schrik je iedere keer toch weer een klein beetje als iemand je vraagt hoe oud je bent? Onze Nina van Wijk kent dat gevoel maar is langzaam maar zeker uit haar quarter life crisis aan het kruipen. Hoe ze dat doet vertelt ze hier.

nin3Heel vrolijk zei ik laatst tegen mijn zusje dat ze over drie jaar eindelijk een keer met me mee uit kan, waarop zij antwoordde: “Dan ben jij bijna 30.” Jij bijna dertig. Bijna dertig. Echode het door mijn hoofd. Even werd het helemaal stil en kreeg ik een soort mini panic attack. 30. DERTIG. Een drie en een nul! Niet dat dertig zo oud is maar ik had ergens in mijn hoofd dat ik tegen die tijd een gezin, hond en een huis met meer dan twee slaapkamers zou hebben. En ik ben no way near.

Ik heb altijd met heel veel bewondering gekeken naar mensen met een passie. Mensen die vanaf jongs af aan al wisten dat ze dierenarts wilden worden en daar ook vol voor zijn gegaan. Ik dacht altijd danseres te worden maar in mijn puberjaren besloot ik mijn opleiding aan de Dansacademie Lucia Marthas in te ruilen voor meer vrije tijd. Mijn studie Commerciële Economie was een keuze omdat ik kiezen moest. De PR ben ik per toeval in gerold en in 2016 kwam het moment dat ik even helemaal niet meer wist wat ik wilde. Niet alleen met werk maar ook met hobby’s, sport en in de liefde. Een jaar struggelde ik met vragen en waren de antwoorden ver te zoeken. But I’m back and I feel good!

Werk aan de winkel

Mijn probleem, althans ik dacht dat het een probleem was, is dat ik heel veel dingen leuk vind. Fotograferen, grafisch ontwerpen, schijven, muziek… En dan heb ik nog mijn, bij FUSE Communication opgebouwde, netwerk en werkervaring die ik niet wil verwaarlozen. Too much, dacht ik altijd, maar inmiddels ben ik erachter dat dit helemaal geen probleem is. Ik kan best van alles wat doen, als dat is wat ik wil. Dus werd ik freelancer en begon ik met fotografe Martika de Sanders ons bedrijf ID Studios. Schrijven voor een aantal websites, content creatie, social media en PR voor merken en dit allemaal op zo’n manier dat ik zo vaak mogelijk het land uit kan. Daar moet ik eerlijk bij vertellen dat het moment dat ik ingeschreven stond bij de KvK, ik in paniek mijn moeder opbelde waarom ik dit ook alweer doe. Je moet tegen de onzekerheid en administratieve rompslomp kunnen (lang leve accountants) maar er is genoeg werk te vinden als je die inner sales tijger naar buiten laat. En wellicht ontwikkel ik door de jaren heen een voorkeur voor iets specifieks of kies ik uiteindelijk om weer voor een baas te werken. Dat zien we dan wel weer. Ik doe nu in ieder geval alleen maar dingen die ik echt leuk vind!

Dat lichaam wilt ook wat

Als je gewend bent acht jaar lang iedere dag te dansen, is alles wat erna komt saai. Onder die smoes heb ik jarenlang halve danslessen gevolgd, af en toe een sportschool gezien en wat boxlessen gedaan. Allemaal best prima maar ik wilde meer en beter en natuurlijk slipte ik langzaam dichter dan me lief was. Toen de tijd kwam om echt een keer te gaan sporten kon ik niet kiezen. Ik wil boxen om mijn energie (en soms frustratie) eruit te gooien, yoga voor de lenigheid en moderne dans omdat daar gewoon nog steeds mijn hart ligt. Maar dat kost wat hoor, om dat allemaal te doen. Dus deed ik helemaal niks. But times change. Inmiddels bestaat er zo iets als One Fit. Met deze pas kan je bij heel veel verschillende sport- en dansscholen lessen volgen. Min puntje is dat je je van te voren moet inschrijven, waardoor je een  goede weekplanning moet maken. Wel is dat inschrijven tegelijkertijd een stok achter de deur. Nu moet ik…

nin2
De geest natuurlijk ook…

Hobby’s genoeg maar waar haal ik de tijd vandaan? Naast het werken, evenementen, PR feestjes, familie en een sociaal leven staat een avondje thuis ook nog op het verlanglijstje. Youtube is my answer. Koken, photoshoppen, bloemschikken, meubels maken, borduren: noem het op en je kan het er leren. Ik heb altijd gezegd dat ik deze aarde niet wil verlaten voor ik een muziekinstrument kan bespelen. Natuurlijk heb ik vroeger blokfluitles gehad en wat kinderliedjes op de piano geleerd maar veel verder dan Vader Jacob ben ik nooit gekomen. Dus kocht ik een gitaar op Amsterdam Yard Sale (nog zo’n geniale uitvinding) en ging ik met een glas wijn op de bank achter mijn computer zitten. Het gaat vast iets langzamer dan normale gitaarlessen maar ik geniet er in ieder geval wel van en kan het doen waar en wanneer ik wil.

Love

De liefde is het enige waar op dit moment nog een groot vraagteken bij staat. In 2016 een horrible breakup, mijn lat ligt hoger dan ooit tevoren en aan Tinder en Happn kan ik maar niet wennen. Gelukkig genoeg leuke mensen om me heen waar ik liefde van krijg. Lichtpuntje: de helderziende die mij vorig jaar vertelde dat ik voor het einde van 2017 de man heb ontmoet waarmee ik ga trouwen. Dat zou wat zijn jongens…

Tekst en foto’s: Nina van Wijk

You Might Also Like