Featured FOOD

NET OPEN: DIT ZIJN DE NIEUWSTE FOOD-HOTSPOTS VAN AMSTERDAM

februari 13, 2018

Op zoek naar inspiratie voor een lekkere avond eten in Amsterdam? Look no further, dit zijn de nieuwste aanwinsten in de hoofdstad.

The Commons

Het voormalige The Pool op de Wibautstraat heeft een facelift gekregen en ziet er internationaal cool uit (zie hoofdfoto). Ook de menukaart is onder handen genomen. Om heel eerlijk te zijn ben ik een klein beetje klaar met shared dining (als je geen vlees eet is de lol er vrij snel af), maar bij The Commons staan zúlke enorme crowdpleasers op de kaart (pizza!!!)… Dus ik zie het even door de vingers. Helemaal als de cocktailkaart ook nog eens dik in orde is. Had ik al gezegd dat ik hier om de hoek woon? Zoveel zin in de zomer om van het mega terras gebruik/misbruik te maken.

Adres: Wibautstraat 131

BAUT West

Na vijf locaties (Oost, Zuid, Centrum etc.) is het zelfbenoemde ‘moving circus’ van chefkok Michiel van der Eerde neergestreken in een oude kapel in de Spaarndammerbuurt. De zesde BAUT trekt eigenlijk de uitstekende lijn door: ook deze Baut stelt niet teleur. Heerlijke gerechten, vriendelijk personeel, te gek interieur. Hetgeen dat deze locatie extra bijzonder maakt is de eerste verdieping: BovenBAUT, een creatieve broedplek waar plek is voor verschillende exposities en presentaties. Beetje cultuur bij je diner, niet slecht toch?

Adres: Spaarndammerstraat 460 

212

Hoewel wij al etend flink wat hotspots in Amsterdam af gaan, moet ik eerlijk toegeven dat Tête-à-Tête hier nog niet geweest. Maar vanwege de laaiend enthousiaste recensies mag dit nieuwe restaurant aan de Amstel echt niet op dit lijstje missen. Even wat achtergrond: Voormalig Michelinchef Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot openden een paar weken geleden dit geheel nieuwe concept, waar je in de keuken dineert. ‘Minder regeltjes, meer beleving’, dat is het motto. Net open en er wordt nu al gefluisterd dat 212 ‘sowieso een ster krijgt’. 

Adres: Amstel 212 (duh)

Matcha Bar Amsterdam

Een stukje Japan in Amsterdam. En dan even een keer niet in de vorm van een sushi-restaurant, maar een dessertbar met thee, koffie en allemaal lekkernijen. Matcha eclair, matcha tiramisu, matcha waffles, matcha lattes… dit is jouw adres voor everything matcha. Voor wie zich afvraagt wtf matcha is, komt ‘ie: groene thee in poedervorm dat bomvol antioxidanten en andere good stuff zit. Eigenlijk heeft iedere wereldstad al zo’n zaak, dus mocht ook Amsterdam niet achterblijven. Heel fijn om even langs te wippen na een middagje Albert Cuyp of een diner in een van de vele restaurants in de Pijp. PS. dit piepkleine zaakje is echt te schattig ingericht, overal pastelkleuren. Love it!

Adres: Albert Cuypstraat 89

Basque Barra De Pintxos

De steeds wisselende pop-up stand van De Foodhallen komt ditmaal uit España! Ik ga de naam niet proberen uit te spreken, zo goed is mijn Spaans niet. In plaats daarvan kan ik beter even uitleggen wat pintxos zijn: kleine Baskische hapjes a la tapas. Maar dan iets kleiner en met een prikkertje erin. Klinkt niet héél bijzonder, maar geloof mij: de Spaanse smaken en simpele ingrediënten zorgen voor een feestje bij iedere hap. Op één of andere manier krijgen mensen het altijd voor elkaar om sushi, pizza, burgers en taart naar binnen te werken in De Foodhallen, daar kunnen deze pintxos ook nog wel bij. Maar wees er snel bij. Over een half jaar maken de Spanjaarden ruimte voor het volgende food-concept.

Adres: De Foodhallen, Bellamyplein 51

Hoofdfoto: Jesaja Hizkia.

You Might Also Like