Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: TENI STEPANOSIAN

september 18, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Blogger Teni van Fitbeauty.nl

Topper Teni staat al heel lang op het lijstje voor Motivatie Maandag en nu is het dan eindelijk zover. Without further ado… hier is Teni!

img_4520s_fotorfsdfHi Teni, Je blog heet Fitbeauty waardoor veel mensen misschien gelijk denken aan een blog over sporten en #fitgirl zijn. Hoe is die naam en het concept erachter ontstaan?

‘Toen ik vijf jaar geleden begon met Fitbeauty was de “fitgirl-hype” er nog helemaal niet en betekende het woord “fit” iets heel anders voor menig mens. Voor mij is het een gevoel; een gevoel waarbij je zorgt voor jezelf, zowel fysiek als mentaal. Het heeft niets te maken met of je wel of geen sixpack hebt. Ik voel me fit als ik regelmatig sport, goed slaap, minder stress, goed eet en zeker geniet van het leven (lees: wijn en snoep). De balans zorgt voor een fit gevoel.

Ik begon Fitbeauty toen ik al zo’n 15 kilo was afgevallen en een stok achter de deur nodig had voor de laatste 5 kilo’s die ik eraf wilde. Zo ontstond Fitbeauty waar ik van wetenschappelijk onderbouwde informatie tot persoonlijke verhalen deelde.’

Jij bent altijd mega eerlijk naar buiten toe. Maar hoe bepaal jij wat je wel en niet deelt met je volgers?

‘Ik vind het lief dat je dat zegt! Het vreet me van binnen op als ik de schijn op moet gaan houden over iets, ik weet niet echt beter dan eerlijkheid boven mijn schaamte te zetten, met alles. Natuurlijk ben ik me bewust van alles wat ik deel met mijn volgers, ik denk overal over na. Er moet een stukje toegevoegde waarde zitten achter hetgeen dat ik publiceer voor de kijker/lezer, het moet niet enkel en alleen een uitlaatklep zijn voor mij.
Dingen over mijn relatie of familieleden bijvoorbeeld, deel ik niet, want dat gaat niet alleen over mij, maar anderen zijn daar ook bij betrokken.’

img_7928s_fotor_fotorHoe heb jij het bloggerlandschap zien veranderen de afgelopen jaren?

‘Ik ben zelf niet echt actief een blog-volger geweest in de Nederlandse blogwereld. Ik volg voornamelijk al jaren Amerikaanse YouTubers, Instagrammers en enkele blogs. Ik kan me alleen wel heel goed herinneren dat, ongeveer twee jaar geleden, bijna iedereen een blog had. Elk Instagram account dat je aanklikte, daar stond als titel “blogger” met een link. Inmiddels is dat heel erg afgenomen, ik denk dat veel mensen erachter kwamen dat het écht een hoop werk is; het bijhouden van een blog.’

Wat is het moeilijkste aspect van jou werk? 

‘Bij mij zijn mijn privé leven en werkleven vervlochten met elkaar. Dat is voor mij het leukste dat er is, maar voor de mensen om me heen kan dat heel lastig zijn. De “Fitbeauty-Teni” gaat nauwelijks ‘uit’, omdat die eigenlijk niet echt bestaat als los onderdeel. Het is een vrij egoïstische baan omdat het als blogger heel vaak draait om jou en jouw leven.

Naar een belangrijk event gaan waar je écht je gezicht dient te laten zien voor je ‘werk’ terwijl dat ook betekent dat je de verjaardag van een vriendin mist begrijpen heel veel mensen niet. Vooral als ze dan allemaal ‘gezellige’ foto’s voorbij zien komen op Instagram. Ik heb daardoor een klein groepje échte vrienden over waar ik open en eerlijk tegen ben en zij begrijpen het. Aan mij de taak om ook daadwerkelijk tijd vrij te maken voor de mensen waar ik om geef en hen te laten zien dat ik hen waardeer. Dat vind ik absoluut het moeilijkste van mijn werk, die balans erin krijgen.’

Wat waren voor jou eigenlijk de hoogtepunten van je carrière tot dusver?

‘Het uitbrengen van mijn eerste boek, mijn autobiografie “Eindelijk Vrij”. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik gewoon een boek heb geschreven. Hoe dan? Ik vond het ook heel cool om live bij Jinek aan tafel te zitten en daardoor veel meer mensen (meiden) bereikt te hebben die doorslaan in het gezond eten en niet meer gelukkig zijn, zodat ik mijn boodschap kon delen. Ook vind ik het heel onwerkelijk als ik in een tijdschrift sta, zoals toen ik vorig jaar tot één van de 40 Fitfluencers van Nederland 2017 door de Women’s Health werd verkozen. Oja, en letterlijk elke keer als ik op persreis mag ben ik mezelf aan het knijpen en sta ik met ongeloof weer op Schiphol. HUH!? Denk ik dan. Ik mag dit gewoon doen!’

img_7146Heb je een motto? En waarom?

‘Ik heb heel veel cheesy motto’s waar ik écht in geloof; “If you can dream it, you can achieve it” is er één van. Maar een andere die veel toepasbaarder is voor iedereen is om áltijd je best doen op je werk en je van je beste kant te laten zien. Of je nu de vloer moet dweilen, in een callcenter werkt of achter de kassa zit. Hoe stom je het ook vindt, het zal op een gegeven moment gezien worden. Het zet je in de beste positie voor de volgende stap. Gebruik elke situatie waar je in zit als drive om je best te doen zodat wanneer je wél die droombaan hebt je deze ook kan waarderen en het je gegund is.’

Wat staat er nog op je ‘carrière-bucketlist’?

‘Ik zou zó graag een maandelijks column willen schrijven voor een krant of een tijdschrift. Ik heb jarenlang gezegd dat ik niet voor andere ‘platformen’ wil schrijven, maar ik zou wel wat meer freelance werk in dat opzicht willen doen. Een tweede boek schrijven. Een mooie fotoshoot in samenwerking met een merk/bedrijf/tijdschrift. Een eigen product op de markt brengen. Oh ik wil nog zoveel!’

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like