Featured Interview NEWS

MOTIVATIE MAANDAG: TEDJE FLIERS

mei 23, 2016

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Ken je van die vrouwen die 24/7 on the go zijn, werken als de malle, ook nog eens een druk sociaal leven hebben én honderd projecten tegelijkertijd hebben lopen? Wij wel, mogen we je voorstellen aan Tedje? ‘Als je niet kunt kiezen, doe je het toch allemaal?’ lijkt haar motto. Dus ontpopte ze zich in korte tijd tot marketingster en startte ze samen met haar nicht Medi haar eigen communicatiebureau. Oh ja, en in plaats van in de avonduren op de bank te ploffen staat Tedje als dj TDDLS op de coolste feestje te draaien. Eén ding is duidelijk: duizendpoot Tedje is everywhere. ted2Je gaat lekker! Had jij vijf jaar geleden ooit gedacht dat je nu je eigen communicatiebureau zou runnen? Of is het altijd deel van je plan geweest? 

Never! Ik heb eigenlijk nooit een uitgedacht plan en rol meestal van het één in het ander. Ik studeerde marketingcommunicatie, want dat was ‘zo lekker makkelijk’ en ‘ik kon er alle kanten mee op’. Vijf jaar geleden vond ik die studie maar een vervelende verplichting en wilde ik niet eens persé carrière maken. Ik vond het veel te gezellig om een beetje de ‘drukke student’ annex huisvrouw, slash partygirl te spelen. Totdat ik bij mijn oude werk terecht kwam. Ik begon bij een PR-bureau als stagiaire. De eerste twee weken was ik in tranen (hoe veel pers-knipsels kan een mens invoeren?), totdat ik een fucking fantastische store-opening mocht doen, daarna ben ik van het vak gaan houden en kreeg ik een baan aangeboden. Een aantal jaar later, toen ik ging freelancen dacht ik, misschien moet ik dit iets groter maken want ik kan geen nee zeggen tegen een leuke klant en in je eentje kan je niet alles dragen. Zo is Speak Easy Agency begonnen.”ted1

Wat is het leukste aspect van je werk: zowel in de communicatie als in je Dj werk? En het moeilijkste? 

“Het leukste van communicatie is de verscheidenheid van de opdrachten en de klanten. Ik ben best een ADHD-lijer en moet mijn energie in verschillende projecten kwijt. We vertegenwoordigen allerlei bedrijven: van verzekeringsmaatschappijen, tot sneakerbrands, healthconcepten en een zelfs een bedrijf wat de luchtvaartmarkt op z’n kop zet. Ik hou er van, er is geen dag hetzelfde. Iedere dag in dezelfde toko wegkwijnen, dat lijkt me vreselijk. Het moeilijkste van het vak..? Er zitten te weinig uren in een dag, dus mijn time management moet on-point zijn wat nogal een stressfactor kan zijn! Draaien is voor 100% mijn creatieve uitlaatklep. Als ik met muziek bezig ben, doet er even niks anders toe, geen mediaplannen, strategieën of teammanagement. Dan zijn er alleen beats, breaks, drops en hi-hats. Ook hier geldt; jammer van de 24 uur per dag, kunnen we daar niet meer van maken? Of minder slapen?

Bij mensen die zóveel doen als jij vragen wij ons altijd af: hoe plan je je tijd in? Hoe zorg je ervoor dat je niet overwerkt raakt? 

tedje“Haha ja dat is een hele goede, dat vraag ik mezelf soms ook af. Ik scroll dan even door mijn foto’s op mijn telefoon en denk ik jezus, hoe kan dit? Het is lastig, want ik kom er vaak pas achter dat ik teveel hooi op m’n vork heb genomen als ik het al te laat is; griepje, hoofdpijn, mega snel dronken worden. Ik verander dan langzaam in een wandelende vaatdoek. Maar goed, ik probeer mijn leven zo veel mogelijk te managen, bijvoorbeeld met de to-do app van Asana. Hier werken we met het hele team in, je koppelt het van je browser aan je telefoon, zodat je precies niks vergeet. Maar goed, dan nog kan je jezelf voorbij rennen en dat is denk ik een kwestie van trial & error. Hoe vaker je instort, hoe minder je moet doen. Met een beetje yoga en mindfullness krijg ik het zooitje ongeregeld vaak al prima in balans.”

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?  

“Van mijn vader, hij zei: ‘Lieverd, als je iets niet leuk vindt, doe het dan ook gewoon niet’. Ik ben er heilig van overtuigd dat dit werkt. Het moet niet zo zijn dat je dan de hele dag met je reet op de bank blijft liggen (omdat je lui bent) maar het gaat er om dat je juist floreert als je dingen doet die je wél leuk vindt. Dan kom je jezelf tegen, ook al vind je 100 dingen leuk net als ik, er blijven er vast 2 of 3 over die je het allerleukst vindt. Daar word je dan ook een rockster in, dat kan niet anders!”

Wat staat er allemaal nog in petto voor je de komende tijd? 

“Een heeeele drukke lente en zomer waarin we zijn voor al onze klanten coole content gaan maken en verspreiden. Een klein tripje binnen Europa met vriendinnen en in september gaan we vanuit Speak Easy Agency zelf iets organiseren, maar daar kan ik nog niet zo veel over vertellen. En de aankomende maanden is gezellig druk met draaien, festivals, clubs; it doesn’t stop and I like it!ted3Foto’s: Jip Broeks (hoofdfoto) en Instagram

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like