Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: SONJA SILVA

augustus 28, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Sonja Silva.

Je hebt Sonja waarschijnlijk als Miss Nederland (van 1997), vj bij TMF en als actrice leren kennen. The sky was the limit voor deze ster totdat een oververmoeidheidsziekte haar leven omgooide. Na jaren tegen haar overgewicht te vechten, besloot Sonja een maagverkleining te ondergaan. In ruim een jaar tijd viel Sonja zo’n 50 kilo af en sindsdien is ze happier dan ooit. De hoogste tijd om even bij te kletsen. Sonja, take it away!

Hi Sonja, je ziet er geweldig uit. Hoe voel je je? 

‘Dank je wel. Ja, ik sta zeker anders in het leven, ik ben gezonder en veel happier dan een paar jaar geleden.’

sonja2Uiteraard ben je het afgelopen jaren fysiek getransformeerd, maar hoe is je innerlijke transformatie verlopen? 

‘Ik zit lekker in mijn vel en mijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid! Ik wilde graag het taboe rondom maagverkleiningen doorbreken en heb mijn transformatie daarom gedeeld op sociale media. Ben trots op waar ik nu ben als persoon. Ik voel me veel fitter en energieker en dat uit zich in alles dat ik doe.’

Naast actrice ben je ook volop bezig met een healthy food blog. Hoe is dat zo ontstaan?

‘Ik ben begonnen met @veganizewithlove omdat ik een maand vegan ga eten om te kijken wat het doet met mijn lichaam. Je hoort vaak dat het een eyeopener is, zo’n maand alleen plantaardige voeding gebruiken. Na mijn ervaring met veganisme hoop ik andere mensen te inspireren hetzelfde te doen.’

Wat of wie is jou drijfveer? 

‘Mijn drijfveer is Jezus! Ik ben Christen en ik probeer dit ook echt naar buiten uit te dragen. Niet door mensen met de bijbel te meppen maar door mijn gedrag.’

Heb je een motto? 

‘Mijn motto is een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Het klinkt cliché maar lachen is echt de sleutel tot geluk.’

Wat weten de meeste mensen niet over jou? 

‘Dat ik iedere zondag naar de kerk ga en zing in het worship team. Zo leuk! Hillsong Amsterdam heet mijn kerk. ‘

Wat staat er allemaal nog op de planning voor je?

‘Vanaf nu ben ik te zien in het nieuwe seizoen van Penoza als Amanda! Wat een feestje was dat! Ik vind het echt geweldig om mee te werken aan dat programma en genoot echt op de set. Na de zomer ga ik allemaal leuke dingen doen waar ik nu nog niks over mag zeggen dus houd mijn insta in de gaten!’

Hoofdfoto: Edwin Smulders

Foto: Jojanneke van Heyningen

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like